Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nem volt ellenfél a Valencia számára a Villarreal – videóval

A spanyol bajnokság 21. fordulójában találkozott egymással a Valencia és a Villarreal. A hazai csapat nagyon hamar vezetést szerzett, és nem is engedte ki a kezei közül a győzelmet. A korábbi mérkőzésen a Leganes az Eibart fogadta, akik kétgólos hátrányba kerültek az első félidőben, de a másodikban sikerült pontot menteniük. 

Forrás: laliga.es

Nagyon jól kezdett a Valencia a Villarreal ellen, hiszen már a 4. percben megszerezték a vezetést, amikor Coquelin szabadrúgása után Diakhaby fejelt a hálóba. Először lesnek intették be, de némi videóbírózás után a játékvezető megadta a találatot. Az első játékrész kiegyenlített volt, de nagyobb helyzetei a hazaiaknak voltak. A 9. percben Cserisev használta ki a védők figyelmetlenségét, és kapura is lőtt, ám Asenjo hatalmasat védett. A félidő végéig több támadást is tudott vezetni a Villarreal, de a befejezéseikkel problémák voltak. A 46. percben akár növelhette is volna előnyét a Valencia, de Dani Parejo lövése a kapufáról pattant vissza.

Ahogy az elsőt, a második félidőt is egy góllal nyitotta a Valencia az 51. percben. Dani Parejo tökéletes indítása után Cserisevnek már csak be kellett lőnie a labdát a hálóba. Azonban már a találat előtt is gólt szerezhettek volna, de Santi Mina lövése csak a kapufát találta el. A Villarreal első nagy helyzete az 59. percben történt, amikor Alvaro szabadrúgását kellett Netónak reflexmozdulattal védenie. A 63. percben azonban már a másik oldalon jött a hekyzet, amikor Cristiano Piccini küldött veszélyes lövést a léc alá, de Asenjo hatalmas védést mutatott be. Sokáig nem igazán történt semmi, aztán a 86. percben a Valencia bebiztosította a győzelmét egy harmadik góllal. Ferran Torres hosszan ívelte be a labdát a kapu elé, ahol Rodrigo várta, a spanyol csatár pedig a hálóba fejelt.

Valencia – Villarreal: 3-0 (1-0)
Helyszín: Mestalla stadion (Valencia) Vezette: Carlos Del Cerro
Gólszerzők: Diakhaby (4.), Cserisev (51.), Rodrigo (86.) ill. –
Sárga lap: Gaya (72.) ill. Ruiz (15.), Iborra (26.), Mario Gaspar (76.)
Kiállítás: – ill. –

Valencia: Neto, Gaya, Diakhaby, Garay, Piccini, Cserisev (Wass, 74.), Parejo, Coquelin, Soler (Torres, 77.), Mina (Lee Kangin, 84.), Rodrigo. Vezetőedző: Marcelino

Villarreal: Asenjo, Mario Gaspar, Alvaro, Ruizm Juanme, Cazorla (Bacca, 60.), Trigueros, Iborra, Alfonso (Chukwueze, 60.), Fornals (Moreno, 64.), Ekambi. Vezetőedző: Javier Calleja Revilla

https://www.youtube.com/watch?v=kuQTcr3a1C4

Jól játszott az Eibar, és már az első félidőben sikerült egy kétgólos előnyt kialakítaniuk. A 29. percben Jordan szöglete után fejelt Kike a hálóba, majd a 36. percben Jordan egy csodás szabadrúgásból szerzett gólt. A Leganesnek nem voltak nagy helyzetei az első játékrészben.

A második félidőt viszont nagyon jól kezdték a hazaiak, hiszen a 46. percben szépíteni tudtak. En Nesiry cselezte be magát a tizenhatosra majd ellőtte a labdát a kapus mellett. Ezután már átvette az irányítást a Leganes, és a 67. percben ki tudtak egyenlíteni. Bustinza adta be a labdát, amire En Nesiry érkezett, majd a kapu jobb oldalába fejelt. Az Eibar a gólokra nem tudott válaszolni, így maradt a pontosztozkodás a két csapat között.

Leganes – Eibar: 2-2 (0-2)
Gólszerzők: En Nesiry (46. 67.) ill. Kike (29.), Jordan (36.)
Sárga lap: Siovas (35.), Recio (52.) ill. Cucurella (38.), Marko (66.), Charles (88.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=oaX6XtMX4qg