Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: negyedóra alatt elintézte a Lipcse a Düsseldorfot

A német Bundesliga 19. fordulójának zárómérkőzésén a Gulácsi Péterrel és Orban Willivel felálló RB Leipzig a Düsseldorf otthonába látogatott, ahol nagyon sima győzelmet arattak a vendégek.

Poulsen nagyon korán beköszönt a Düssldorfnak. (kép: Kicker)

Minden vezetőedző álma az a kezdés, amit ma a Leipzig bemutatott. A csapat ugyanis már a 2. percben előnybe került, igaz ehhez nagyon kellett a hazaiak kapusának, Michael Rensingnek az ügyetlenkedése is. A korábban a Bayernben is megforduló kapus egy szöglet után ejtette ki a labdát, amit a dán Poulsen juttatott a kavarodás után a kapuba. A 9. minutumban Konate, a fiatal francia középhátvéd maradt fent és csatárokat megszégyenítő módon használta ki az előtte adódó lehetőséget. Az ifjú labdarúgónak egyébiránt ez volt az első találata a német élvonalban. A 16. percben Poulsen újra betalált, amivel lényegében el is döntötte a mérkőzést. A félidő hátralévő részében egy fokkal javult a Düsseldorf játéka, de ez így is nagyon kevés volt.

A fordulást követően több helyzete is volt a hazaiaknak, de ezek rendre elkerülték a kaput. Ráadásként a 68. percben újra kapitulált a düsseldorfi védelem, miután egy Rensingről kipattanó labdát Laimer lőtt a kapuba. A mérkőzés folytatásában már nem változott a végeredmény, aminek köszönhetően a Leipzig maradt a 4. helyen a tabellán.

Düsseldorf – RB Leipzig 0-4 (0-3)
Gólszerzők: – ill. Poulsen (2., 16.), Konate (9.), Laimer (68.)

A Bundesliga tabellája 19 fordulót követően.

A góllövőlista élmezőnye.