Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia-kupa: újabb meglepetést okozott Katar, kiütéssel jutott döntőbe a házigazda ellen! – videóval

Igencsak nagy meglepetést okozott a 17. AFC Ázsia-kupán Katar válogatottja, amely már az elődöntőbe jutásával is borította a papírformát, míg a mai napon a kontinensviadal házigazdáját, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti csapatát ütötte ki, ezzel pedig bejutott a fináléba, ahol pénteken Japán lesz az ellenfele! Katari részről Afif remekelt, aki három gólpasszig jutott csapata nagy, döntőt érő sikere alkalmával! A katariak ráadásul úgy jutottak el először a fináléig, hogy minden meccsüket megnyerték a tornán!

Érthető a katariak nagy öröme, ugyanis először jutottak be az Ázsia-kupa döntőjébe, ráadásul az elődöntőben a házigazdát ütötték ki! (forrás: the-afc.com)

Az Egyesült Arab Emírségekben zajló 17. Ázsia-kupa elődöntőjébe nagy meglepetésre jutott be Katar válogatottja, amely épp a házigazda ellen játszott ma a fináléba jutásért.

A meccs 22. percében pedig ismételten a katariak okoztak meglepetést, amikor Afif beadását követően a tizenhatosról Khoukhi vette be a hazaiak kapuját (1-0)! Túlzottan sokat nem kellett várni a katariak újabb góljára, ugyanis a 37. percben Almoez lökete akadt be, a gólpasszt pedig ismét Afif adta, az igazán nagy meglepetés Katar részéről pedig nagyon érett (2-0)! Mezőnyben is fölényt tudtak kialakítani az első félidőben a katariak, akiknek 5 lövésükből 3 ment kapura, míg a házigazda részéről 4-ből csupán 1, a szünethez érve pedig 2-0-ra vezetett tehát Katar válogatottja.

A fordulást követően jobban tudtak dominálni viszont a hazaiak, kis híján pedig az 52. percben szépíteni is tudtak, azonban a gólvágó Ali Ahmed Mabkhout léc alá tartó löketét védeni tudta Katar kapusa, Al Sheeb, így nem változott az eredmény. Hiába dominált viszont minden téren a fordulást követően a házigazda, nem tudtak zárkózni, sőt a hajrában újabb gólt kaptak! A 80. minutumban újból Afif adta, immár harmadjára az asszisztot, a befejezés pedig Al Haydos nevéhez fűződik, aki átemelte Bilal Saeed kapus fölött a labdát, így juttatva a kapuba a játékszert (3-0)! Ezzel lényegében minden eldőlt, viszont a hazaiak próbáltak azért gólt szerezni, de a 87. percben sem jött ez össze, amikor is Abdulrahman jónak tűnő fejese ment fölé. Ráadásul a hosszabbítás 1. percében a rendes játékidő utolsó minutumában Ismail Ahmed által elkövetett szabálytalanságért a hazaiak játékosa piros lapot kapott, miután a játékvezető megnézte az esetet a videóbíró segítségével, így tehát emberhátrányban fejezte be a meccset az Egyesült Arab Emírségek válogatottja. Végül a jelzett 3 perces hosszabbításon utolsó percében kiütéses sikert könyvelhetett el Katar, ugyanis ekkor az egy perccel korábban a három gólpasszt is kiosztott Afifot váltó Hamid Ismaeil is betalált a kapuba, ezzel pedig négygólos diadalt aratva jutott döntőbe a katari válogatott (4-0)! Hiába játszott nagy mezőnyfölényben a második félidőben a házigazda, valamint jutott több lövésig, ugyanis 6 próbálkozásából 2 ment kapura, míg katari részről 2-ből 2, és ebből mindkettő gól is lett! Abszolút a torna meglepetéscsapata lett Katar válogatottja, amely nemcsak kiütötte a házigazdát, de minden mérkőzését megnyerve jutott be a fináléba, ahol Japán lesz az ellenfele pénteken! Katar, a 2022-es vb házigazdája még eddig nem nyert Ázsia-kupát, viszont az Ázsiai Játékokon egy alkalommal már diadalmaskodott, még 2006-ban.

AFC Ázsia-kupa, elődöntő
Katar – Egyesült Arab Emírségek • 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Khoukhi (22.), Almoez (37.), Al Haydos (80.), Hamid Ismaeil (90+3.), ill.
Kiállítás: – , ill. Ismail Ahmed (90+1.)


Ázsia-kupa, döntő

Február 1., péntek
15:00 • Japán – Katar