Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán nyert simán a Napoli – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 22. fordulójában a Napoli a Sampdoria csapatát vendégül látva nyert simán, genovai ellenfelét lenullázva, míg a nap első találkozóján, egyben a forduló nyitányán a Chievo idegenben játszott négygólos döntetlent, pedig kettővel is vezetett!

Sima sikert aratott hazai pályán a Napoli csapata! (forrás: twitter.com/NapoliAndNaples)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 22. fordulójában ma a Napoli a Sampdoria csapatát látta vendégül. A nápolyiak hétközben az AC Milan otthonában az Olasz Kupa negyeddöntőjében estek ki, azonban a papírforma így is mellettük szólt a mai bajnokin a genovai csapattal szemben.

A 17. percben viszont a Sampdoria kerülhetett volna előnybe, azonban Gaston Ramirez szöglet utáni fejese fölé ment. A 25. minutumban pedig a meccs első gólja is megszületett, amikor Callejón passzát követően Milik nagy lökete akadt be a léc alá, ezzel pedig előnybe került a Napoli (1-0)! Ráadásul a következő percben már jött az újabb gól hazai részről, melyet Insigne szerzett, aki nagyszerűen talált be a jobb alsóba (2-0)! A félidő végéhez közeledve úgy tűnt, háromgólosra növeli előnyét a Napoli, azonban Milik 42. percben szerzett találatát nem adták meg les miatt, a félidő végéig pedig már nem változott az eredmény.

A szünet után egy darabig nem alakult ki nagy lehetőség, azonban a 73. percben szépíthetett volna a Sampdoria a csereként beállt Gabbiadini révén, de az olasz játékos szöglet utáni lövése mellé ment. A hajrában a Napoli villant még Koulibaly révén, akinek lövését a 87. percben védeni tudta Audero. Viszont a 90. percben összejött a nápolyiak újabb gólszerzése, amikor is Verdi értékesítette a hazaiak javára a 88. percben Andersen kezezése miatt megítélt büntetőt (3-0)! Ezzel egyben ki is alakult a végeredmény, a Napoli pedig a hétközi kupakudarcot követően magabiztosan hozta hazai pályán a papírformát.

Serie A, 22. forduló
Napoli – Sampdoria • 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Milik (25.), Insigne (26.), Verdi (90. – büntetőből), ill.


A nap, egyben a forduló első meccsén az Empoli a Chievo csapatát látta vendégül.

A találkozó első gólja a 31. percben született meg, melyet a vendégek szereztek Giaccherini révén, akinek lökete védhetetlenül ment Provedel kapujába, a léc alá (0-1)! A félidő végén még inkább felpörögtek az események, ugyanis a szünet előtti hajrában még két gól született! Az első félidő hosszabbításának első percében a hazaiak kapuja előtti kavarodást követően Stepinski kétgólosra növelte a vendégek előnyét (0-2)! Viszont egy perccel később, az első játékrész ráadásának második percében Di Lorenzo passzát követően Caputo lökete akadt be a Chievo kapujába, ezzel szépítettek a hazaiak (1-2)!

A szünet után kevéssel folytatódott a gólgyártás, legalább is egy újabb találat esett, amikor is az 52. percben az első találatot is szerző Caputo talált be hazai részről, ezzel pedig egalizált (2-2)! A végéig viszont már újabb találat nem esett, így hiába vezetett kettővel a Chievo, a végén csak egy pontot szerzett a Caputo duplájával a meccset ikszre menteni tudó Empoli otthonában.

Empoli – Chievo • 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Caputo (45+2., 52.), ill. Giaccherini (31.), Stepinski (45+1.)