Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Megtalálták az új CR-t?

A hét elején nem csupán arról lehetett olvasni, hogy a sajtóban csatárposzton Romelu Lukakut szóba hozták a Real Madriddal.

(Kép: as.com)

A madridi sportsajtóban ugyanis megjelent a Benfica, nagy tehetségnek tartott csatárának, Joao Félixnek a neve is.

Az FC Portóban nevelkedő, majd 2016 óta a Benficához tartozó Félix idén robbant be igazán a köztudatban. Portugáliában máris az egyik, ha nem a legnagyobb tehetségnek kiáltották ki. A 19 esztendős támadó – akit a Benficánál egyenesen Cristiano Ronaldohoz hasonlítanak –  igyekszik is rászolgálni a dicséretekre. Ezt bizonyítja, hogy 21 tétmeccsén 8 gólnál és 3 gólpassznál jár, úgy, hogy alig több mint 1000 percet töltött csak a pályán.

A madridi AS című sportnapilap szerint a blancók 2016/17-es idény óta figyelemmel követik Félix fejlődését (ekkor találkozott a Benfica U19-es együttese a Guti vezette madridi korosztályos csapattal az UEFA Ifjúsági BL elődöntőjében – a szerk.).

Szintén az AS említi, hogy a Real a nyáron tehet konkrét lépéseket Joao Félix leigazolásáért, csakhogy vélhetően igen erős lesz a konkurencia, hiszen hallani a nemzetközi sportsajtóban a PSG, az MU, a Borussia Dortmund, vagy a Bayern München érdeklődéséről is.

A transfermarkt.de által jelenleg 15 millió euróra taksált tehetség szerződése 2023-ig szól a Benficánál – Már csak a hosszútávú kontraktus miatt is szinte biztos, hogy jóval magasabb összegért valószínűsíthető csak egy jövőben klubváltás