Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Real az úr Madridban! – Videóval

A spanyol bajnokság 23. fordulójának nagy rangadóján, a Real Madrid nyerni tudott az Atlético Madrid otthonában – Nem is akárhogyan!

(Kép: LaLigaTwitter)

A Real Madrid kezdésénél, már csak Casemiro gólja volt remekebb! A brazil középpályás nagyon korán, zseniális gólt ollózott Jan Oblák hálójába. Érdekesség, hogy ez volt az első gól a Wanda Metropolitanóban, amely madridi derbin esett(legutóbb itt 0:0-ára végeztek a felek – a szerk.).

https://www.youtube.com/watch?v=Jhg7atby0kk

Ez a gól még nem fogta meg az Atléticót, hiszen a hazaiak Antoine Griezmann higgadt befejezése után szűk 10 perc alatt egalizáltak. Egyébként ez a gól sem volt egy szokványos találat, hiszen videóbírózás előzte meg, amelyen azt vizsgálták, hogy a gólpasszt adó Angel Correa szabályosan szerzett e labdát Vinícius Juniortól

https://www.youtube.com/watch?v=tRndxvs3pXg

A labdát már az első félidőben is többet birtokló Real Madrid nem akart megelégedni a meddő mezőnyfölényével! Vinícius Junior a félidő utolsó perceiben pozitív szereplővé lépett elő, hiszen kiharcolt egy tizenegyest. Ha Real-büntető, akkor pedig jöhetett Sergio Ramos. A csapatkapitányt ezúttal sem zavarta, hogy egy egész stadion fütyüli, ahogyan szokta, higgadtan értékesítette a tizenegyest, így Real-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

https://www.youtube.com/watch?v=dlv9RVBpFxM

A szünet után jól menedzselték a meccset a vendégek, sok igazán komoly lehetősége ugyanis nem akadt a gólszerzésre a “matracosoknak”. Nem úgy mint a túloldalon a 74. percben! A Vinícius Juniort váltó Gareth Bale egy kontra végén, Modric kiugratásával már csak Oblák kapussal állt szemben, és nem is hibázott!

https://www.youtube.com/watch?v=SVMBiNfqUYE

A walesi klasszis 100. Realos gólja el is döntötte a lényegi kérdéseket.

Santiago Solari csapata nagy és fontos győzelmet aratott, és fellépett a tabella második helyére, maga mögé utasítva riválisát.

A találkozó forgatókönyvéhez tartozik még, hogy Thomas Partey a 80. percben megkapta második sárga lapját, így az Atleti emberhátrányban fejezte be a meccset.

Atlético Madrid – Real Madrid 1-3 (1-2)
Wanda Metropolitanio stadion, Vezette: J. Fernández
Gólszerzők: Griezmann (25.) illetve (Casemiro (16.), Ramos (42. -büntetőből), Bale (74.)
Sárga lap: Griezmann (24.), Gimenez (41.), L. Hernández (58.), Thomas (62.), Morata (68.), Saúl (72.) illetve L. Vázquez (22.), Reguilon (64.), Modric (66.)
Kiállítva: Thomas (80.)

Atlético : Oblák – L. Hernández, Godin, Jimenez, Arias – Lemar (Vitolo, 59.), Saúl, Thomas, Correa (Rodrigo, 65.) – Morata (Kalinic, 71.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone

Real Madrid: Courtois – Reguilon, Ramos, Varane, Carvajal – Modric, Casemiro, Kroos (Ceballos, 84.), L. Vázquez, Benzema (Mariano, 89.), Vinícius (Bale, 57.). Vezetőedző: Santiago Solari

Korábban:

Getafe – Celta Vigo 3-1 (1-1)
Gólszerzők: J. Mata (39. -büntetőből, 81.), J. Molina (62.) illetve Araujo (2.)
Kiállítva: M. Gomez (37.)