Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Cavani vezette sikerre a PSG-t – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) hétvégi, 23. fordulójában szombat délután lépett pályára a toronymagas listavezető Paris Saint-Germain együttese hazai környezetben, miközben minden egyes mérkőzés egyperces tapssal kezdődik az elhunyt Emiliano Sala tiszteletére…

Thomas Tuchel némileg rotálta az alapcsapatát a középmezőnyhöz tartozó Girondins Bordeaux ellen, és bár Verratti a sérülése után újra játszott, Neymar továbbra is harcképtelen volt, Mbappé pedig csak csereként kapott lehetőséget, Cavani ékpárja Chupo-Moting volt a csatársorban.

A fővárosi gárda az első félidő jelentős fölényét gól formájában csak a szünet előtti percekben tudta nyomatékosítani, amikor a szezonbeli 17. találatát szerző Edinson Cavani büntetőből vette be a Bordeaux kapuját, ami után viszont az uruguayi klasszis megsérült és le kellett cserélni. A második félidőben a vendégek egyre bátrabban játszottak és mivel a PSG nem volt túl magabiztos, több lehetőségük is adódott még az egyenlítésre is, végül az 1-0-s előnyt megtartotta a listavezető a lefújásig, és minimális sikerrel hangolt a keddi, Manchester United elleni BL-nyolcaddöntőre.

A PSG előnye továbbra is 13 pont a francia bajnokság élén a második helyezett OSC Lille gárdája előtt.

Paris Saint-Germain – Girondins Bordeaux 1-0 (1-0)
Gólszerző: Cavani (42. – büntetőből) ill.