Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán győzött nagyon simán a Milan! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 23. fordulójának ma esti zárómeccsén az AC Milan csapata a Cagliari együttesét látta vendégül. A hazai milánói gárda volt a meccs esélyese, amely a papírformát simán tudta is hozni, lennulázva egyben ellenfelét! A milánóiak részéről Piatek ismét betalált, aki zsinórban harmadik meccsén is eredményes volt új klubjában! Sikerével egyben három helyet lépett előre a tabellán a Milan!

Piatek zsinórban harmadik meccsén is eredményes tudott lenni! (forrás: acmilan.com)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 23. fordulójának ma esti zárómeccsén az AC Milan csapata a Cagliari együttesét látta vendégül. A bajnoki esélyese a hazai milánói gárda volt.

Már a 8. percben előnybe kerülhettek volna a hazaiak, de Calhanoglu lövését a vendégek kapusa, Cragno hárítani tudta. A 13. percben is Cragno védésére volt szükség, amikor Suso próbált meg betalálni, viszont ahogy hárított a kapus, a labdát egyben Ceppitellire ütötte, és róla ment be a labda a vendégek kapujába, egy öngóllal került tehát előnybe a Milan (1-0)! A 22. percben a második góljukat is megszerezték a milánóiak, amikor Calabria beadása után Paqueta talált be éles szögből (2-0)! A 27. percben szépíthetett volna a Cagliari, ám Joao Pedro közeli fejesét védeni tudta Donnarumma! Az első félidőben ezek után már nem alakult ki igazán komoly helyzet, így újabb gól sem született a szünetig, melyre kétgólos Milan előny tudatában mehettek a csapatok tagjai.

Az 50. percben tovább növelhette volna előnyét a Milan, ám Piatek lökete fölé szállt. Tíz perccel később nem sokon múlott az, hogy betaláljon a Cagliari, ám Joao Pedro próbálkozásánál előbb nagyot védett Donnarumma, majd a kipattanó után a vendégek támadó a felső lécet találta el! Kevéssel ezután viszont, a 63. percben újabb gólt szerzett a Milan! Ekkor Calhanoglu lövése még elakadt Cragno kapuban, majd a lecsorgó labda Piatek elé került, a lengyel gólvágó pedig ismét betalált, zsinórban harmadik meccsén is a Milan játékosaként (3-0)! A 70. percben Calhanoglu is betalálhatott volna, de ekkor sem járt sikerrel, ugyanis Cragno-ba lőtte a labdát. Tíz perccel ezután Ceppitelli hibáját követően Suso került nagy helyzetbe, ám mellé lőtte a labdát, így nem tudott újból betalálni ekkor a Milan! A hajrában, a 87. percben Ceppitelli egy vendég szögletet követően a lepattanó után találhatott volna be, de lövése fölé ment. Újabb gól már nem született a lefújásig, de így is nagyon sima, háromgólos sikert aratott a Milan, amely ellenfelét lenullázva hozta a papírformát! Sikerével egyben három helyet is előre lépett a tabellán a Gattuso által irányított Milan, amely ezzel jelenleg a 4. pozíciót foglalja el, egy ponttal megelőzve a ma szintén győzedelmeskedni tudó Atalanta gárdáját, és négy ponttal van lemaradva az előtte álló városi rivális Inter csapatától!

Serie A, 23. forduló
AC Milan – Cagliari • 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Ceppitelli (13. – öngól), Paqueta (22.), Piatek (62.), ill.