Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo: „Mindketten igazi Ronaldok vagyunk”

Sokszor vetődik fel a sajtóban is a kérdés, hogy akkor most végül is „Ki az igazi Ronaldo?”. A minap ezt a feleslegesen eldöntendő kérdést feltették a Sky Sports Italiatól is, a célszemély pedig nem más volt, mint a „Fenomén”, azaz a brazil Ronaldo.

Mindketten igazi nehéztüzérek (voltak). A brazil Ronaldo, vagyis egészen pontosan Ronaldo Luís Nazário de Lima a 90-es évek második felében, és az előző évtized első részében volt a világ egyik, ha nem a legjobb támadója. A ma már 42 éves klubtulajdonos (Real Valladolid) két Aranylabdája mellé begyűjtött egy világbajnoki címet is, még 2002-ben, hogy csak a legfontosabb érdemeit emlegessük. Napjaink, egyébként már szintén veterán Cristiano Ronaldoja öt-öt Aranylabdánál és Bajnokok Ligája győzelemnél jár, miközben majd’ három éve behúzott egy Európa-bajnoki címet is. A szakértők előbbit a történelem legjobb csatárai, utóbbit a történelem legjobb játékosai között szokták emlegetni. Az pedig komoly vitákat szokott generálni, hogy ha valaki az „igazi Ronaldo” kifejezést használja, azt pontosan kire is érti.

Tehát mint a bevezetőben említettük, az egyik olasz riporter nem szívbajoskodott, és megkérdezte a bohém Ronaldot, hogy ő hányadán is áll ezzel a kérdéssel:

„Azt mondanom, hogy ez olyan kérdés, ami nem zavarhatna össze minket, mert nagyon büszke vagyok arra, amit elértem. De biztos vagyok benne, hogy ő is büszke arra, amit eddig tett. Tegyük fel, hogy mindketten az igazi Ronaldok vagyunk.”

– zárta rövidre a témát, a Real Madrid és az Internazionale korábbi legendás támadója.