Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a PSG legyőzése után rangadót veszített a Lyon – sajtóhír

Az AS Monaco izgalmas délutáni döntetlenje után a vasárnap esti órákban további mérkőzéseket bonyolították le a francia bajnokság (Ligue 1) aktuális fordulójában, köztük a hétvége legnagyobb rangadóját az OGC Nice és az Olympique Lyon között…

Az esti rangadón a Nice mindkét félidőben aktívabban játszott, de a sorozatbeli negyedik sikerére készülő Lyon előtt is adódtak lehetőségek a vezetés megszerzésére. Összességében sok kisebb lehetőséget láthattunk, de igazi, gólt érdemlő lehetőségből mindkét csapat csak elvétve tudott felmutatni egyet-egyet. A második félidő derekánál egy buktatást a videóbíró által tizenegyesnek ítéltek a hazaiak javára, melyet Remi Walter elképesztő magabiztossággal bombázott a léc alá, három ponthoz juttatva ezzel a nizzaiakat. Ezzel a hetedik helyre tudtak felkapaszkodni, pontszámban beérve a negyediket, míg az OL maradt a harmadik pozícióban.

OGC Nice – Olympique Lyon 1-0 (0-0)
Gólszerző: Walter (69. – büntetőből) ill.

 

A második helyezett Lille a kiesőjelöltet győzte le két második félidei találttal, a remek formában lévő 19 éves Rafael Leao és a rutinos Loic Remy találataival húzták be a három pontot, mellyel továbbra is őrzik 10 pontos lemaradásukat az éllovas PSG mögött. Emellett a nemzetközi kupa-szereplésért küzdő csapatok egymás elleni csörtéjén a Rennes szoros meccsen, de a végére magabiztosan múlta felül a Saint-Étienne gárdáját.

Guingamp – OSC Lille 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Leao (47.), Remy (90+3. – büntetőből)

Rennes – Saint-Étienne 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Niang (21.), Ben Arfa (87. – büntetőből), Hunou (90+1.) ill.
Kiállítva:ill. Hamouma (90+2.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye