Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManCity: máris helyezkedik Guardiola utódja!

Az eredmények alapján végre megtalálta azt az edzőt a Manchester City együttese, aki éveken keresztül képes a lehető legjobbat kihozni a keretből. A jelek szerint helyre áll a világ rendje, és újra a bajnoki címvédő vezeti a Premier League tabelláját.

Igaz, egy meccsel többet játszott, de hosszú idő után újra vezeti az angol bajnokságot a Manchester City. Pep Guardiola csapata tegnap egy igazán lehengerlő produkciót bemutatva döngölte földbe a Maurizio Sarri edzette Chelsea-t. A címvédőnek nem kellett spórolnia az erejével, lévén ezen a héten még nem kell játszaniuk a Schalke ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ugyanis ez a megmérettetés csak a Newport County elleni kupameccset követően vár Agüeroékra.

Tehát a lényeg, hogy egyelőre nagyon biztosnak tűnik Guardiola helyzete a kispadon, ám szerződése még 2021-ig érvényes. És bizony a City az elmúlt bő két évtizedben elég kellemetlen tempóban használta el a menedzsereket. Más kérdés, hogy Guardiolat eddig még sosem rúgták ki.

A Manchester Evening News ennek ellenére rámutatott, hogy potenciális utódja már ott ül Guardiola mellett, Mikel Arteta személyében. Az Arsenal és az Everton korábbi középpályása már 2016 óta asszisztensként segíti honfitársát az Etihadban, és a hírek szerint nagyon jó taktikai tanácsokkal, ötletekkel látja el a főnökét.

Arteta állítólag már a múlt nyáron is közle állt a menedzseri bemutatkozáshoz, ám végül Unai Emery lett az Arsenal trénere. A még mindig csak 37. születésnapjára készülő Arteta szerződése idén lejár a Cityvel, így könnyen lehet, hogy az új idényben már valamelyik csapat kispadján, vezetőedzőként láthatjuk viszont.