Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: drámai és pörgős mérkőzésen győzte le a Real Madrid az Ajaxot – videóval

A Real Madrid az Ajax otthonába látogatott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A hollandok az elejétől kezdve letámadtak, ami miatt el is fáradtak a második félidőre, de még így is sikerült gólt lőniük. A Real azonban a végére jobbnak bizonyult, és előnnyel várhatják a visszavágót. 

Forrás: uefa.com

Nagyon bátran kezdett az Ajax, és folyamatosan letámadták a Real Madridot, akik erre nem igazán voltak felkészülve. Az első nagy helyzetet is a hazaiak alakították ki a 9. percben, amikor Mazraoui lőtte el a labdát egy közeli passzt követően, ám az messze a kapu bal oldala mellett suhant el. A 14. percben megvillant a Real Madrid is, amikor Vinicius Junior szlalomozott át a védőkön, majd a léc alá célzott, ám Onana bravúrral védte a próbálkozást. Nagyon jól játszott az Ajax, amivel nem igazán tudott a Real mit kezdeni. A 26. percben Tadic már a bal kapufát is eltalálta, a 36. percben pedig Ziyech lövését védte hatalmas bravúrral Courtois. A 37. percben pedig be is találtak a hazaiak, ám hosszas videóbírózás után végül nem adta meg a gólt a játékvezető a kapus akadályoztatása miatt aktiválódott les okán. Azt követően is hajtott még az Ajax, gól nem született, a kérdés pedig már csak az volt, hogy meddig bírják ezt a letámadást a hazaiak.

A második félidőt a Real kezdte jobban, amikor az 50. percben Modric futott be a tizenhatoson belülre, majd Benzemának passzolt, a francia pedig laposan lőtt, de Onana megfogta a labdát. Azért az Ajax sem adta fel, és próbált támadásokat indítani, de a madridiak most jobban összpontosítottak. Aztán a 60. percben két nagyon szép egyéni megmozdulás után megszerezte a vezetést a Real Madrid. Vinicius csapta be a védőjét, és kivárta a megfelelő pillanatot arra, hogy Benzemának passzoljon, a francia pedig tökéletesen és védhetetlenül lőtt a léc alá. Egyre jobban vette át a Madrid az irányítást, már sokkal többet is birtokolták a labdát. A 70. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással az Ajax, amit Ziyech lőtt el, de a labdát csak Courtois kezébe rúgta. Aztán a 75. percben egy szép támadás végén sikerült egyenlítenie az Ajaxnak. Neres adta be a labdát laposan középre Ziyech-nek, ő pedig Reguilon mellett lőtt a hálóba. A Real Madrid nagyon hajtott a végén a győzelemért, de a befejezéseik pontatlanok voltak, egészen a 87. percig, amikor is sikerült újra megszereznie a vendégeknek a vezetést. Egy szép támadás végén Daniel Carvajal tette Asensio elé a labdát, neki pedig már csak az üres kapuba kellett lőnie. A 91. percben Dolberg akár ismét kiegyenlíthetett volna, de a lövési kísérletnél, a kapu előtt elesett, és így maradt is a 2-1-es eredmény.

Ajax – Real Madrid: 1-2 (0-0)
Helyszín: Johan Cruijff Arena (Amszterdam) Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Gólszerzők: Ziyech (75.) ill. Benzema (60.), Asensio (87.)
Sárga lap: Ziyech (53.) ill. Reguilon (70.), Lucas Vazquez (83.), Ramos (90.)
Kiállítás: – ill. –

Ajax: Onana, Tagliafico, Blind, De Ligt, Mazraoui, Schöne (Dolberg, 73.), De Jong, van de Beek, Neres, Ziyech, Tadic. Vezetőedző: Erik Ten Hag

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Nacho, Ramos, Reguilon, Kroos, Casemiro, Modric, Bale (Lucas Vazquez, 61.), Vinicius Junior (Mariano, 81.), Benzema (Asensio, 73.). Vezetőedző: Santiago Solari

https://www.youtube.com/watch?v=PtXth0-7qmA