Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tottenham: Pochettino boldogabb nem is lehetne!

Mauricio Pochettino maximálisan elégedett volt mind az eredménnyel, mind pedig csapata Borussia Dortmund elleni teljesítményével – Tegyük hozzá gyorsan, joggal tehette mindezt.

(Kép: goal.com)

“Jó érzések kavarognak bennem. Az emberek gyakran hajlamosak a Tottenham esetén a Johan Cruyff Barcelonájára, vagy Arrigo Sacchi AC Milanjára asszociálni. Büszkeséggel töltenek el bennünket az ilyesfajta hasonlatok. Ugyanakkor az is igaz, hogy más esetben nem egyszer alábecsülnek minket.” – Idézi az argentin menedzser meccs utáni szavait a Sky Sports.

“Azt hiszem, sokszor sokkal jobban játszunk annál, mint ahogyan azt sokan látják. Persze tudom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni. Személy szerint nagyon boldog vagyok a teljesítményünk láttán, és azzal, amilyen körülmények között elértük ezt.” – Foyltatta Pochettino, utalva arra, hogy két kulcsjátékosa, Harry Kane és Dele Alli sem játszhatott a BVB ellen.

“Sok minden történt, de mi mégis harcban állunk több fronton is, eredményesek is vagyunk, ami külön büszkeség a számomra. A játékosaim igazi harcosok, történjék bármi a későbbiekben, minden elismerés megilleti őket. Hihetetlen az, amit az idei szezonban eddig sikerült elérnünk!” – Így a 46 esztendős szakember, aki egyébként  a következőképpen summázta a Dortmund elleni diadalt:

“Az első félidőben voltak nehézségeink. Úgy tűnt, nincs meg a kellő önbizalmunk ahhoz, hogy jól futballozzunk. Kapkodtunk, hiányzott a magabiztosság, csapkodó volt a játékunk. A szünet után sikerült feljavulnunk, mind támadásban, mind védekezésben más dimenziót képviseltünk. Nagy győzelmet arattunk, elégedettek is vagyunk. De nem szabad elfelejtenünk, hogy a 3:0 ellenére egy olyan csapat otthonában játsszuk a visszavágót, mint a Borussia Dortmund. Sok munka vár még ránk!”