Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A BL-ben is eltiltást kaphat egy Real Madrid-játékos

Amellett, hogy a spanyol bajnokságban vizsgálatot indítottak Gareth Bale ellen tiszteletlen gólöröm miatt, könnyen lehet, hogy a Bajnokok Ligájában pedig Sergio Ramos állhat komolyabb eltiltás előtt…

Az Ajax elleni megnyert mérkőzés 89. percében Sergio Ramos begyűjtötte egy sárga lapot, mellyel megszerezte az automatikus eltiltást érő harmadik figyelmeztetését, így a nyolcaddöntő visszavágóján lesz eltiltva, nem pedig a negyeddöntő első mérkőzését kell kihagyni. Legalábbis a Real Madrid kapitánya minden bizonnyal így számolt, ám mindez súlyosan szembe megy a Fair Play szabályaival, és az UEFA vizsgálatot indította az eset kapcsán, pláne hogy Ramos még be is ismerte tettét.

“Az az igazság, hogy az eredmény ismeretében valóban ez járt a fejemben. Ez nem az ellenfél lebecsüléséről szól, hanem arról, hogy néha döntéseket kell hozni, és én így döntöttem.”

2017-ben egy másik Real-játékos, Daniel Carvajal hasonlóan “számító” sárga lapért kétmeccses eltiltást kapott, nem kizárt, hogy ezúttal Sergio Ramosra is hasonló büntetés várhat, ha az UEFA következetesen szeretné büntetni ezeket a “trükközéseket”.