Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Valverde élvezi a bizalmat

Ahogyan arról beszámoltunk, a pénteki napon az FC Barcelona bejelentette, hogy a következő szezonra is meghosszabbította vezetőedzője, Ernesto Valverde idény végén lejáró szerződését…

Az 55 esztendős szakember 2017 nyarán vette át a Barcelona labdarúgócsapatának irányítását, amelyet tavaly bajnoki címig, valamint Király-kupa- és spanyol Szuperkupa-győzelemre vezetett. Eddigi szerződése az idény végén járt volna le, de újabb egy évre elkötelezte magát a katalán klubhoz, sőt a megállapodás tartalmaz egy további szezonra szóló hosszabbítási opciót.

“Úgy érzem, hogy ez a hosszabbítás egy gesztus felém, mellyel elismerték az eddigi munkámat, amely egy ilyen nagyszerű klub részéről mindenképpen elismerés számomra, azt érzem, hogy bíznak bennem. Nagyon sok kihívás, feladat áll még előtt, sok meccs van hátra az idei szezonból is, célunk hogy minél több trófeát sikerüljön elhódítani, ezzel a hosszabbítással még több önbizalmam lesz a jövőre nézve.”

Az elmúlt másfél év alatt Valverde irányításával a katalánok 96 mérkőzésből 65-öt megnyertek és 22 döntetlen mellett csak 9-et veszítettek el, miközben 233 lőtt gólra 78 kapott találat jutott.