Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: nincs visszaút a portugál középpályásnak

A kétszezonnyi barcelonai szenvedése után végre rátalált a remek formájához a Premier League-ben szereplő Everton Európa-bajnok portugál középpályása, André Gomes. A 25 esztendős játékos a liverpooliak legjobbjai közé tartozik az idényben.

André Gomes az Európa-bajnoki győzelem után igazolt a Valenciától az FC Barcelonához, ám Ernesto Valverde hiába próbálta meg beépíteni a csapatba, a középpályás folyamatosan leblokkolt, és nem volt képes kihozni magából a benne rejtőző tehetséget.

Gomes számára az elmúlt nyáron a Barcával jó kapcsolatot ápoló Everton dobott mentőövet, akik a mostani évadra kölcsönözték ki őt a Camp Nou-ból. Gomes eddig tizenkilenc bajnokin játszott a kékmezeseknél, és egy-egy gólra, illetve gólpasszra volt képes. Azonban sokkal fontosabb a középpálya közepén betöltött szerepe, még ha az Everton erősen hullámzó teljesítményre képes is csak.

A legújabb hírek szerint az Evertonnak komoly lehetősége van Gomes végleges megtartására, ugyanis állítólag Valverde már kijelentette Barcelonában, hogy nem hatotta meg a portugál jó formája. Apró üröm a liverpooli örömben, hogy a játékos szerződése még 2021-ig érvényes a katalánokkal, így 20-30 millió eurót is fizethetnek érte szükséges esetén.