Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben hozta a papírformát az Atlético – videóval

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a La Liga 24. fordulójában az Atlético Madrid a Rayo Vallecano otthonában lépett pályára esélyesként. Végül győzött is az Atlético, ám nem túl könnyen, a három pontot pedig Griezmann szállította. A nap első meccsén pedig a Celta Vigo otthonában győzött nagyon simán a valenciai Levante!

Griezmann gólja döntött az Atlético javára a Rayo otthonában (forrás: marca.com)

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a La Liga 24. fordulójának mai második meccsén az Atlético Madrid a Rayo Vallecano otthonában vendégszerepelt. Mindkét klub elveszítette a legutóbbi két meccsét, a fővárosiak ráadásul a Real elleni madridi derbin maradtak alul, ugyanakkor a mai találkozónak a Diego Simeone által irányított klub volt az esélyese, viszont összességében a Rayo hazai pályán nem feltétlenül könnyű ellenfél annak ellenére sem, hogy a kieső zóna elején volt található az együttes a bajnoki előtt.

Már a 2. percben előnybe kerülhetett volna a madridi gárda, de Saul Niguez fejese a hazai kapu fölé szállt. A 25. percben a hazaiak is betalálhattak volna, azonban Raul De Tomas lövését az Atlético kapusa, Oblak hárítani tudta. A 34. percben is Raul De Tomas villant, de léc alá tartó lövését is hárítani tudta Oblak! A félidő hajrájában, a 44. percben is az igencsak aktív Raul De Tomas próbálkozott, ám fejese mellé ment. Az első játékrészben nem született gól, veszélyesebben pedig a hazaiak játszottak, akik többet is birtokolták a labdát a szünetig.

A második félidőben sokáig komoly lehetőség nem alakult ki, de az első említésre méltó lehetőségből gól is született! A 74. percben az Atlético került előnybe, miután Morata passzát követően Griezmann lövése egy védőn megpattanva jutott a Rayo kapujába (0-1)! A 80. percben egyenlített volna a hazai gárda, de Bebe lövése a kapu mellé szállt. A rendes játékidő leteltével háromperces hosszabbítás következett, melynek első percében kis híján egyenlített a hazai gárda, azonban Ba fejesét kivédte Oblak! A második félidőben is több lövéssel próbálkozott ellenfeléhez képest a Rayo, azonban az Atlético maradt ha szűken, de győzni tudott, és hozta a papírformát, ugyanis a lefújásig már nem esett újabb gól! A fordulat követően mezőnyben dominánsabb volt az Atlético, mely ugyan csak kétszer jutott el lövésig a szünet után, de mindkét próbálkozása kapura ment, egy pedig ezek közül gól is lett, amely tehát győzelmet eredményezett Diego Simeone alakulatának! Győzelmével jelenleg a második helyen áll az Atlético az éllovas Barcelona csapatától 4 ponttal lemaradva, de a gránátvörös-kékek számára még hátra van a hétvégi bajnoki meccsük, ahogyan a Real Madridnak is, amely harmadikként két pontra van jelenleg a most győztes fővárosi riválistól.

La Liga, 24. forduló
Rayo Vallecano – Atlético Madrid • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Griezmann (74.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A nap első, egyben a forduló második meccsén a Celta Vigo vendége a valenciai Levante csapata volt.

A találkozó első gólja a 20. percben született meg, amikor a vendégek kerültek előnybe, miután Morales volt eredményes, aki Rochina belőtt labdáját jutatta a hazaiak kapujába (0-1)! Tíz perccel később a nigériai Moses Simon növelhette volna a vendégek előnyét, ám lövését a hazaiak kapusa, Blanco hárítani tudta. A 36. percben villant a Celta is, amikor Hugo Mallo próbált meg egalizálni, azonban közeli lövését Fernandez kapus védeni tudta. Húsz perccel a meccs, és a Levante első gólja után jött a vendégek második találata is! A 40. percben, vagyis az első félidő hajrájában Coke szöglet után fejjel volt eredményes, kétgólosra növelve ezzel a vendégek előnyét, a gólpasszt pedig ráadásul akárcsak az első találatnál, azt ekkor is Rochina osztotta ki (0-2)!

A fordulás után elég hamar még nehezebb helyzetbe került a Celta Vigo, ugyanis emberhátrányba került a hazai klub, miután a 49. percben Boudebouz kapott azonnali piros lapot a megmozdulása miatt! A 62. percben ráadásul megszerezte harmadik gólját is a Levante! Ekkor Borja Mayoral labdáját Jose Morales jutatta a hazaiak kapujába, aki ezzel duplázott (0-3)! Viszont ezzel még nem volt vége, a hajrában is született két további gól! Előbb, a 87. percben Rober megmozdulása miatt kapott büntetőt a hazai csapat! A 88. percben Brais Mendez állt a labda mögé, aki értékesítette a csapata javára megítélt tizenegyest, ezzel szépített tehát a Celta (1-3)! Viszont a következő, vagyis a 89. percben újból betalált a Levante! Ekkor a vendégek harmadik góljánál az asszisztot kiosztó Borja Mayoral maga is betalált, ezzel pedig beállítva egyben a végeredményt (1-4)! Nagyon simán győzött tehát a Levante, amely ezzel 11. helyen áll a tabellán, míg a Celta Vigo a 16., de mindkét klubot előzhetik még ebben a fordulóban.

Celta Vigo – Levante • 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Mendez (88. – büntetőből), ill. Morales (20., 62.), Coke (40.)
Kiállítás: Boudebouz (49.) ill.