Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Piatek duplázott, idegenben győzött a Milan! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 24. fordulójának szombat esti meccsén az AC Milan idegenben aratott nagy sikert! A milánói gárda az Atalanta otthonában hátrányban is volt, azonban Piatek duplájának is köszönhetően győzni tudott Gattuso alakulata, amely ezzel együtt megszakította a bergamóiak nagy sorozatát!

Piatek kétszer is bevette az Atalanta kapuját, így ismét óriási része volt csapata újabb sikerében! (forrás: acmilan.com)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 24. fordulójában ma este az AC Milan az Atalanta otthonában vendégszerepelt. A hazaiak nagyon jó formában várták a találkozót, ahogyan a vendégek is, melyet a milánóiak főként csapatuk új tagjának, a lengyel gólvágónak, Piateknek köszönhettek, ugyanakkor az Atalanta sokkal régebb óta tartó jó szériát tudhatott magáénak a bajnoki kezdete előtt.

A találkozó első komolyabb helyzetéből gól is lett, melyre a 33. percig kellett várni! Ekkor Ilicic passzát követően Freuler volt eredményes, előnybe került tehát a hazai csapat, vagyis az Atalanta (1-0)! A 38. percben Gomez növelhette volna az Atalanta előnyét, viszont a csapatkapitány lövése mellé ment. A válasz viszont még a szünet előtt érkezett! Az első félidő hajrájában, a ráadás első percében egalizált a Milan, melynek gólját ismét Piatek szerezte, aki Rodriguez labdáját jutatta Berisha kapujába (1-1)! A szünethez érkezve tehát döntetlen volt az állás, viszont mindkét klub csupán egy-egy kaput találó lövésig jutott, de ezekből egyaránt gól is született!

Calhanoglu is betalált az Atalanta kapujába, ugyanis az ő góljával fordított a Milan! (forrás: acmilan.com)

A fordulat követően túl sokat nem kellett arra várni, hogy a Milan megfordítsa a találkozó állását! Az 55. percben ugyanis Calhanoglu távoli lökete akadt be a hazai kapuba (1-2)! Ráadásul pár perccel később kétgólosra növelte előnyét a milánói gárda! A 61. percben egy szögletet követően Berisha rosszul jött ki a kapujából, Piatek pedig fejjel volt eredményes, ezzel együtt tehát duplázott a lengyel gólvágó, aki megállíthatatlan a milánóiak színeiben is (1-3)! A 70. percben Castagne szépíthetett volna, de középre tartó lövését Donnarumma hárította, majd öt perccel ezután ugyancsak Castagne lövését védte a vendégek kapusa. A 80. percben Kulusevski is megpróbálta bevenni Donnarumma kapuját, de az olasz hálóőr ismét védeni tudott. A rendes játékidő leteltével négyperces ráadás következett, viszont ezidő alatt sem esett újabb gól, a Milan viszont így is simán tudott nyerni, ráadásul hátrányból megfordítva a találkozót, melyben nagy érdemei voltak Piateknek, aki parádés teljesítményt nyújt a piros-feketétnél! Ezzel együtt az Atalanta 8 meccses veretlenségi szériáját szakította meg Gattuso alakulata!

Serie A, 24. forduló
Atalanta – AC Milan • 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Freuler (33.), ill. Piatek (45+1., 61.), Calhanoglu (55.)