Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hét játékossal állt ki a csapat, csúnya vége lett…

Olaszországban az alacsonyabb osztályokban sajnos az elmúlt években már megszokhattuk, hogy évről évre több csapat csődbe megy a szigorú szabályok és/vagy a hozzáértetlen klubvezetés miatt, ennek egy aktuális példája a centenáriumát ünneplő Pro Piacenza egyesülete is a harmadosztályban (Serie C), akinek ezen a képen a teljes mai kezdőcsapata látható…

A Pro Piacenza 1919 klubja már hónapok óta anyagi nehézségekkel küszködik, a játékosok hosszú hónapokon át nem kaptak fizetést, így aki tudta, már a januári átigazolási időszakban csapatot, és több forduló óta nem is vállalták a pályára lépést. Azonban vasárnap délután a Cuneo elleni idegenbeli, harmadosztályú mérkőzésre ellátogattak, és hét hadra fogható ifjúsági játékossal végig játszották a 90. percet, ahol 20-0-s vereséget szenvedtek el. A csapatnak edzője sem volt, így papíron a 19 éves Nicolo Ciriglianót nevezték vezetőedzőként.

Az ellenfél az első félidőben 16 gólt szerzett, szinte nem telt el úgy öt perc, hogy nem rezdült volna meg a háló, a második játékrészben azonban érezhetően visszavettek, nem szerették volna még jobban megalázni az egyébként is súlyos gondokkal küzdő Pro Piacenzát.

Érdekesség, hogy a 20 találatból 11-et két játékos szerzett: a szezon eddigi részében háromszor eredményes Hicham Kanis hat gólt lőtt, míg a korábban csupán egy találatot jegyző Edoardo Defendi ötször köszönt be.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Pro Piacenza minden fordulóban ki fog állni ezzel a megtépázott létszámmal, vagy a mai akció egy fajta búcsú is volt részükről a “profi” futballtól…

Íme a két csapat kezdője:

További olasz harmadosztállyal kapcsolatos naprakész információkért kövesd rendszeresen társoldalunkat, a Serie C magyar oldalt!