Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: izgalmas meccsen játszott döntetlent a Barcelona! – videóval

A Bajnokok Ligája 2018/2019-es kiírásának nyolcaddöntői ma este folytatódtak, többek között pedig pályán volt a Barcelona, amely a Lyon otthonában lépett pályára az odavágón. A meccs esélyese a vendégcsapat volt, azonban nem tudott nyerni a katalán együttes azon a találkozón, melyen a hazaiak is több lehetőséget kialakítottak. Döntetlent hozott ennek a párharcnak az első felvonása, és minden teljesen nyitott a barcelonai visszavágót megelőzően!

Messi és társai sem tudták bevenni a Lyon kapuját, de a francia csapat tagjai sem tudtak gólt szerezni a Barca ellen (forrás: twitter.com/FCBarcelona)

Az UEFA Bajnokok Ligája 2018/2019-es kiírásában ma este folytatódtak a nyolcaddöntők, és a katalán klubóriás, az FC Barcelona is pályára lépett párharca első felvonásán Franciaországban, ahol a Lyon otthonában vendégeskedett. A mérkőzés, és a párharc abszolút esélyese is a Barcelona volt, amely legjobbjaival lépett pályára ma este, míg a hazaiknál Fekir eltiltás miatt nem játszhatott.

Már az első percben, ráadásul kevesebb mint fél perc játékot követően előnybe kerülhetett volna a Barca Dembelé révén, azonban a francia támadó célt tévesztett, lövése mellé ment. A 3. percben is nagy esélyt kapott a katalán óriás arra, hogy előnybe kerüljön, miután Messit a Lyon tizenhatosa előtt rántotta le Aouar, aki sárga lapot kapott emiatt, míg a sárgában játszó vendég együttes pedig szabadrúgást. A pontrúgást a sértett, vagyis Messi végezte el természetesen, viszont az argentin klasszis fölé emelte a labdát. Két perccel később villant a Lyon is, éppen a nem sokkal korábban sárga lapot begyűjtő Aouar révén, akinek lövésébe Llenget is belekapott, majd ter Stegen védeni tudott. Legközelebb a gólhoz a 11. percben jártunk, amikor nem sok kellett ahhoz, hogy előnybe kerüljön a Lyon, ugyanis Traoré visszatett labdáját Terrier távoli lökete követte, mely után ter Stegen nagy védése jött, hiszen a német kapus a felső lécre tolta a játékszert! Még ugyanebben a percben vendég részről Dembelé eresztett meg egy lövést, de ez a próbálkozás fölé ment. A 14. minutumban Messi próbálkozott, ám az argentin gólgyáros lövése Denayerben akadt el. A 17. percben is a Barca alakított ki helyzetet, amikor is Rakitic próbálkozott Roberto passzát követően, de a horvát középpályás lövése elkerülte a hazaiak kapuját, a labda mellé ment. Még ugyanebben a percben Messi is megpróbált újra nekiveselkedni a gólszerzésnek, ám Jordi Alba passzát követően fölé lőtt a csapatkapitány. A 19. percben nagy helyzetet alakított ki a Barca, amikor Messi passza után Dembelé lőtt kapura, azonban Lopes kapus nagyot mentett! A 31. percben úgy tűnt, Memphis Depay nagy passzt oszt ki Moussa Dembelé számára, azonban Pique nagyszerűen mentett, mielőtt a címzett lőni tudott volna nagy helyzetben! A 36. percben a BL-ben az utóbbi időben gólínségben szenvedő Suárez emelte kapura a labdát, de a játékszert könnyen szerezte meg Lopes. Még ugyanebben a percben Messi jó passza után Dembelé lövőhelyzetbe került, de kapura emelte a labdát, melyet ismét begyűjtött Lopes. A félidő hajrájában, a 43. percben a hazai kapu forgott veszélyben, amikor Dembelé lökete kevéssel ment mellé Jordi Alba passzát követően! Még két ziccert tartogatott azért ezután is az első félidő hátralévő része! A szünet előtti hosszabbítás második percében egy nagyszerű Terrier – Moussa Dembelé összjátékot követően előbbi lövése a kapu fölé szállt! A következő percben pedig a Barca találhatott volna be, azonban Busquets lövése nem akadt be, igaz, nem sok híja volt, főleg úgy, hogy megpattant a labda Denayeren, ám a játékszer végül mellé ment, Cakir játékvezető pedig ekkor le is fújta az első félidőt, amely során jó játékot láthatott a publikum, de gólt nem.

A második félidő elején, az 51. percben alakulhatott volna ki az első lehetőség, azonban Messi hiába cselezett volna a Lyon tizenhatosánál, ugyanis Denayer menteni tudott. Szintén ebben a percben szerezhetett volna vezetést a Lyon is, amikor előbb Jordi Alba még mentett Traoré elől, a lecsorgó labda viszont Depay elé került, a holland lökete ezután pedig kevéssel ment a Barca kapuja mellé! A 60. percben Depay alakított ki veszélyes lehetőséget a Barca kapuja előtt, de a Lyon játékosának élesen középre lőtt labdája ugyan először még kijött ter Stegenről, másodjára begyűjtötte azt a német kapus. Ugyanebben a percben egy Barca támadást követően jött a hazai kontra, melynek végén Moussa Dembelé lőhetett volna gólt, de a vendégek hálóőre kivetődve szerezte meg a labdát! Szintén a 60. percben jött a következő lehetőség, amely a Barca előtt adódott, azonban Messi passza után Suárez lövését Dubois blokkolta, így ment mellé a labda! A 65. percben Lopes mutatott be egy védést Messi közeli lövését követően, majd a következő percben szintén Messi került helyzetbe, de a hazaiak kapusa kivetődött, és övé lett így a labda. A 66. percben történt meg az első csere, a Barca váltott előbb, Coutinho érkezett Dembelé helyére. Két perccel ezután Messi igyekezett betalálni, miután Jordi Alba passzolt neki, viszont az argentin emelése nem csak a kapuson, de a kapu fölött is elszállt. A 73. percben Suárez igyekezett betalálni szintén Jordi Alba passzát után, de spiccel ellőtt labdáját begyűjtötte Lopes. Ugyanebben a minitumban hazai részről Terrier sérült meg, akit Maxwell Cornet váltott. A 77. percben Sergi Roberto veszélyesen érkező beadása Piqué feje fölött szállt el, majd Lopes kapus lehúzta a labdát, majd ugyanabba a minutumban pedig az osztogató Jordi Alba lökete szállt a Lyon kapuja mellé! A 86. percben Messi visszatett labdáját a tizenhatos előteréből Busquets lőtte rá, azonban Lopes kapus fölé tolta a játékszert! A következő minutumban Messi lökete ment volna kapura, melyre egy fejessel is megpróbált rásegíteni Suárez, azonban ő sem tudott pozitívan korrigálni, a labda mellé ment! A 89. percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Barca a kapuval szemben, miután Messit Mendy lökte fel. A pontrúgást megint Messi végezte el, azonban első lövése a sorfalban akadt el, majd az ismétlést is ugyanoda lőtte az argentin. A rendes játékidő leteltével háromperces ráadás következett. A lefújásig sem született viszont gól, így teljesen nyílt maradt a párharc a barcelonai visszavágó előtt.

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, odavágó
Lyon – Barcelona • 0-0
Helyszín: OL Stadion. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Gólszerzők:
Sárga lapok: Aouar (3.), Mousa Dembelé (33.), ill. Sergi Roberto (80.), Semedo (88.)
Kiállítás:

Lyon: Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy – Traoré (Tousart, 69.), Ndombele (Cheikh, 84.), Aouar, Terrier (Cornet, 76.) – Moussa Dembélé, Depay. Vezetőedző: Bruno Génésio

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Busquets, Rakitic, Sergi Roberto (Vidal, 81.) – Dembélé (Coutinho, 66.), Suárez, Messi. Vezetőedző: Ernesto Valverde