Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Már Sarri is bizonytalan?

A Manchester United elleni FA-kupa kiesést követően Maurizio Sarri sem igazán tűnt a magabiztosság szobrának. Legalábbis ez derült ki meccs utáni értékeléséből.

(Kép: goal.com)

Legutóbbi öt meccsét tekintve az MU ellen a harmadik vereségét szenvedte el az egyre mélyebb gödörbe kerülő londoni gárda. Mindezt tette úgy, hogy kapott idegenben egy 4-est a Bournemouthtól, majd egy 6-ost a Manchester City-től, és most kettőt odahaza az MU-tól úgy, hogy még csak gólt sem rúgtak Hazardék. Az összképen a Huddersfield elleni hazai “kötelező” (5:0) és a Malmö idegenbeli El-legyőzése sem sokat szépít.

Az angol lapok egyre biztosabbá veszik, hogy meg vannak számlálva annak a Sarrinak a napjai, aki talán már saját maga is érzi mindezt. Persze a Napoli korábbi trénere saját állítása szerint a távozásra nem gondol, ugyanakkor azért elég sejtelmesen fogalmazott a “vörös ördögök” elleni találkozót követően.

“Úgy gondolom, balszerencsésen alakult számunkra a találkozó. Az első félidőben jobban futballoztunk az MU-nál, mégis ők lőtték a gólokat. A szünet után aztán megzavarodtunk, kapkodva futballoztunk.” – Idézi Sarrit a goal.com.

“Természetes, hogy nagyobb határozottságra, és jóval több agresszióra van szükségünk, különösen a két tizenhatoson belül. Hogy miért mondom ezt, jól mutatja a különbséget, hogy míg a United 16 labdát játszott be a kapunk elé, mi 78-szor próbálkoztunk. Mindannyian fejlődnünk kell, így nekem is, hiszen nem tudtam kihozna a maximális agressziót és határozottságot a játékosaimból.” – Folytatta Sarri, aki nem kerülhette el azt a kérdést, hogy biztos-e abban, hogy kap kellő időt a folytatásra a klubtól.

“Egyáltalán nem ez a legnagyobb problémám. Számomra most az a fontos, hogy megpróbáljam felkészíteni a csapatot. és pár nap alatt javítsunk a helyzetünkön. Hogy érzem-e a játékosok támogatását. Úgy gondolom igen. Persze nem lehetek benne teljesen biztos. Jó a kapcsolatom a futballistáimmal. Ennél viszont lényegesebb, hogy a következő meccseken nyerni tudjunk, hiszen egy-két győzelem sokat változtatna a helyzeten.” – Tette még hozzá az olasz szakember, akinek megítélése azért sokat változtatna, ha a Chelsea a Malmö elleni csütörtöki visszavágón, majd inkább a Man. City elleni vasárnapi Ligakupa-döntőn jó eredményt érne el.