Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ennyit visz haza az MLS legjobb védője

Egy igen sajátos, és egyben érdekes amerikai karrierképet mutatunk be nektek, avagy az alaphír annyi, hogy Aaron Long új kontraktust írt alá a New York Red Bulls csapatával.

A 26 esztendős belső védő a 2018-as évben 73 ezer dollárt, megközelítőleg 20 millió forintot focizott össze. Teljesítménye olyannyira helytálló volt, hogy megválasztották az év védőjének az MLS-ben. Mindez új szerződést, és fizetésemelést ért, avagy mostantól évi 900 ezer dollárt, csaknem 250 millió forintot vihet haza az idő közben az amerikai válogatottban is bemutatkozó játékos. Alapjában még ez sem nagy dolog, hiszen a labdarúgásban ennél sokkal nagyobb pénzek mozognak, de az idáig vezető út igen göröngyös volt.

Long a 2014-es drafton csupán 36. kiválasztottként kelt el, a Portland szerződtette. A Timbers aztán kölcsönadta védőjét alacsonyabb osztályú csapatoknak, végül bemutatkozására soha nem került sor a zöldeknél. Később a Seattle Sounders vitte el, ám ott is csak a tartalékok között kapott szerepet. Ekkor figyelt fel rá a New York Red Bulls, mely ajánlatot is tett. Az USL-ben (másodosztályban) szereplő Red Bulls tartalékban aztán bizalmat kapott Long, aki végül az év védője lett, és bajnokságot nyert csapatával. Immáron 65 bajnokin lépett pályára az MLS-ben, tavaly pedig itt is megválasztották az év védőjének.

Vajon pályafutásában benne van még egy európai szerződés? Erre majd csak az idő ad választ, egy azonban biztos, Aaron Long pályafutása legszebb idejét éli jelenleg.