Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: Klopp keményen kritizálja a Man. City-t

A trinidadi származású, de angol válogatott Jadon Sancho a jövő hónapban lesz tizenkilenc esztendős, ám már most a Bundesliga éllovasának, a Borussia Dortmundnak az alapembere. A Manchester City neveltje a második szezonját tölti a sárga-feketéknél.

Kép: The Independent

A Dortmundnál mindig is jó szemű szakemberek dolgoztak a (fiatal) játékosok megszerzésén. Ám ennek ellenére is meghökkentő volt, hogy a Manchester City által „kiképzett” Jadon Sancho a német klubot választotta 2017 nyarán. Az akkor még csak utánpótlás válogatott szélsőről már akkor tudni lehetett, hogy bőven meg van áldva tehetséggel, ám mégis furcsa választás volt tőle a Borussia. Michael Zorcék majdnem 8 millió eurót fizettek érte a Citynek, és a jelek szerint mindenki jól döntött a transzferrel, még ha az meglepő is volt. Lévén a játékosok inkább a Bundesligából szoktak a Premier League-be szerződni, nem pedig fordítva.

A Sancho-transzfer meglepte Jürgen Kloppot is. A Liverpool menedzsere elismerte, hogy ők is érdeklődtek a jobb oldalon bevethető srácért, ám szerinte esélyük sem volt befutni a kegyeiért:

„A német klubok okosak az angol játékosok megszerzésével, mert van esélyük olyanokat is megszerezni, mint Sancho. Nem voltunk vakok, és a Liverpool szerette volna leigazolni őt, de nem tudtuk. Az angol klubok nem szívesen adnak el ugyanabból az országból származó csapatoknak. Még mindig nem tudom kitalálni, hogy miért, de ez így van.”

– füstölgött Klopp, amiért a Manchester City anno még csak tárgyalni sem volt hajlandó velük Sanchoról.