Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Megtartották a sorsolást, íme a párosítás!

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei pénteken 13 órai kezdettel kisorsolták a második számú kontinentális kupasorozat, az Európa-liga nyolcaddöntőjének párosítását.

A színpadon szokás szerint Pedro Pinto, valamint az UEFA versenyigazgatója Giorgio Marchetti volt főszerepben. A sorsolásban segédkezett Andrés Palop, a Valencia és a Sevilla korábbi kiváló hálóőre. A sorozat ezen szakaszában azonos országbeli csapatok már összekerülhettek egymással, a politikai viszonyokra való tekintettel az ukrán (Dinamo Kijev) és az orosz együttesek (FK Krasznodar, Zenit) viszont továbbra sem.

Az igazán nagy favoritok elkerülték egymást, de ígéretes párharcok természetesen születtek. Első blikkre a Frankfurt és az Inter párosítása tűnik a legnagyobb rangadónak, de lehet miből szemezni. A Kádár Tamást a soraiban tudó Dinamo Kijev a Chelsea, a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Salzburg a Napoli ellenében juthat a legjobb nyolcba.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit március 7-én, a visszavágókat pedig egy héttel később március 14-én rendezik. A negyeddöntők párosítását március 15-én sorsolják majd.