Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németh Krisztián góllal, a Sporting Kansas győzelemmel kezdte a BL-t

Magyar gól, és Sporting győzelem a CONCACAF-Bajnokok ligája csütörtöki játéknapján, európai idő szerint péntekre virradóra. Az SKC gyakorlatilag eldöntötte párharcát, az MLS-bajnok Atlanta United viszont feladta önmagának a leckét.

Baráth Botond a kispadról, Sallói Dániel a 87. percben beszállva figyelte, illetve segítette a Sporting Kansas City győzelmét hazai környezetben a mexikói Toluca ellen. Az SKC első gólját a kezdőben helyet kapó Németh Krisztián szerezte, majd a társak a fordulást követően még kétszer beköszöntek.

Az amerikai bajnok Atlanta United viszont nem bírt a costa rica-i bajnokkal, Joseph Martinez ezúttal nem tudott segíteni csapatán. Az idegenben lőtt gól még sokat érhet, de a visszavágóra fel van adva a lecke, hiszen a hátrány két gólos.

CONCACAF-bajnokok ligája, Nyolcaddöntők, odavágók

Sporting Kansas City (amerikai) – Toluca (mexikói) 3:0
Herediano (costa rica-i) – Atlanta United (amerikai) 3:1

Korábban játszották

Independente (panamai) – Toronto FC (kanadai) 4:0
Saprissa (costa rica-i) – Tigers (mexikói) 1:0
Guastatoya (guatemalai) – Houston Dinamo (amerikai) 0:1
Atletico Pantoja (dominikai) – New York Red Bulls (amerikai) 0:2
Marathon (hondurasi) – Santos Laguna (mexikói) 2:6
Alianza FC (salvadori) – Monterrey (mexikói) 0:0

Az MLS-ben szereplő klubok így felemás mérleggel nyitottak, a Toronto helyzete egészen kilátástalan, míg az Atlanta United nagyon kemény visszavágóra számíthat. A Houston idegenbeli győzelme megnyugtató, de hátradőlni nem lehet. Ellenben a New York Red Bulls, és a Sporting Kansas City roppant kedvező állásból várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.