Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: döntetlent játszott a PSV a forduló rangadóján – videóval

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis az Eredivisie 23. fordulójában ma délután nagy rangadót rendeztek, ugyanis a PSV Eindhoven vendége a Feyenoord csapata volt. A meccs végén a csapatok osztozkodtak a pontokon, ezzel csökkent a hazaiak előnye az Ajax csapatával szemben, hiszen az amszterdamiak a rangadót megelőzően kiütéses sikert arattak!

A PSV mexikói gólvágója, Lozano (jobbra) találatával mentett pontot az éllovas a rivális Feyenoord csapatával szemben! (forrás: twitter.com/psveindhoven)

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis az Eredivisie 23. fordulójának ma délutáni meccsén a hétvége rangadóját rendezték meg a ligában, amikor a listavezető PSV Eindhoven a Feyenoord csapatát látta vendégül.

Az első félidő során a Feyenoord tudott fölényben játszani, mezőnyben és helyezetek kialakítása tekintetében is, gólt azonban egyik együttes sem szerzett a szünetig. A fordulást követően viszont nagyot fordult a játék képe, elképesztően nagy lett ugyanis a hazai PSV dominanciája minden téren! Ráadásul az 59. percben emberelőnybe is került a hazai gárda, hiszen Sven van Beek két perc alatt szerzett egy sárga lapot, majd újabb belépője után azonnal piros lapot kapott! Ám úgy tűnt, mind hiába, hiszen a Feyenoord tudott előnybe kerülni a 70. percben! Ekkor Jørgensen lövése talált utat a hazai kapuba, miután a kapufán is megpattant a labda (0-1)! Viszont sokat nem kellett várni a válaszra, ugyanis két perccel később a hazaiak mexikói gólvágója, Lozano egalizált, aki Gakpo beadása után volt eredményes (1-1)! A hajrában a három pontot is begyűjthette volna a hazai gárda, azonban a 88. percben Bergwijn a belőtt labdát nem tudta a kapuba juttatni, a játékszer ugyanis mellé ment! Ezzel sem volt még vége, ugyanis a ráadás 3. percében Dumfries még közelebb járt ahhoz, hogy a PSV győzelmét érő találatot megszerezze, azonban Vermeer kapus nagyot védett, ezzel pedig eldőlt, hogy pontosztozkodással zárul a forduló rangadója a holland élvonalban.

A tabella élén így is maradt a PSV, amely az Eindhovenben megrendezett rangadót megelőzően kiütéses sikert aratott Ajax csapata előtt áll, viszont már csupán két ponttal, míg a Feyenoord a harmadik, jóval lemaradva a riválisoktól, ugyanis a rotterdami együttest 13 ponttal előzi az Ajax, míg a PSV 15 egységgel. A Feyenoord mögött az Alkmaar a negyedik, három pontottal lemaradva, viszont ezután játssza le aktuális bajnoki fordulós meccsét, így pontszámban beérheti előtte álló riválisát! A tabella élén tehát nagy meglepetés nincs, viszont nagy harc várható a bajnoki címért. A kieső zónát az FC Emmen, a Graafschap, valamint a NAC Berda alkotja, és itt is nagy küzdelem várható, csak éppen a bennmaradásért, és több csapatnak is figyelnie kell előttük, hogy ne kerüljenek az utolsó helyek egyikére.

Holland bajnokság, 23. forduló
PSV Eindhoven – Feyenoord • 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Lozano (72.), ill. Jørgensen (70.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A bajnokság aktuális állása a rangadót követően