Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Parádés, gólgazdag meccsen ikszelt az Inter a Fiorentina otthonában! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 25. fordulójának ma esti zárómeccsén két jó formában lévő csapat játszott rangadót, vagyis a Fiorentina az Inter csapatát fogadta! Az ütközet igencsak izgalmasra, eseménydúsra, és fordulatosra sikeredett, melynek már a legelső percében gólt született, melyet még öt követett! Az Inter hátrányból állt fel, és kétgólos előnyre tett szert, viszont a legvégén, a hosszúra nyúlt hosszabbítás során a féltucat gólt hozott találkozón pontot mentett a hazai gárda!

Veretout 101. percben tizenegyesből szerzett góljával alakult ki a végletekig kiélezett Fiorentina – Inter találkozó döntetlent jelentő végeredménye! (forrás: goal.com)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 25. fordulójának zárómeccsén ma este a Fiorentina otthonában az Inter csapata vendégszerepelt. A firenzeiek mindent figyelembe véve 8 meccs óta veretlenek, míg a milánóiaknál ez a széria 5 találkozót ölelt fel zsinórban a ma esti bajnokiig, ugyanakkor az Inter nem csak veretlen, de a legutóbbi 5 meccsét egytől egyig megnyerte, csütörtökön pedig a Rapid Wien vendéglátójaként győzött 4-0-ra, és jutott tovább 5-0-s összesítéssel az Európa-liga legjobb 16 csapata közé, vagyis a nyolcaddöntőbe. Ha pedig már kupaszereplés, akkor érdemes megemlíteni, hogy a ma esti rangadó házigazdája ugyan az európai kupaporondon nem érdekelt, de hétközben az Olasz Kupa elődöntőjében ugyancsak hazai pályán fog szerepelni, méghozzá az Atalanta vendéglátójaként, ráadásul a legjobb négy közé az AS Roma Firenzében történő óriási kiütésével jutott a Fiorentina! Mindesetre ezek az eredmények azt igazolják, hogy két igencsak jó formában lévő klub feszült egymásnak ma este egy rangadó keretein belül, az Inter pedig ezúttal is Icardi nélkül szerepelt.

Nagyszerűen indult a találkozó, ugyanis gyorsan elkezdtek potyogni a gólok, olyannyira, hogy az első találat már az első percben megszületett, egészen pontosan a 17. másodpercben! Ekkor a hazaiak fiatal gólvágója, Federico Chiesa tálalt Giovanni Simeone elé, akinek lövésébe De Vrij ért bele, így végül a milánóiak játékosáról került a labda a kapuba, ezzel együtt előnybe került tehát a legelején a Fiorentina (1-0)! A válaszra többet kellett várni, de egyáltalán nem sokat, ugyanis csupán öt perc telt el, és egyenlített az Inter! A 6. percben Vecino lökete akadt be a hazai kapuba, majd videóbíró segítségével is megnézte a találatot Rosario Abisso játékvezető, azt követően pedig megadta a gólt, igaz, erre a 9. percig várni kellett, de így hivatalossá vált, hogy valóban egál az állás (1-1)! Húsz perccel később, vagyis a 29. percben a Fiorentina kerülhetett volna újból előnybe, azonban Gerson nagy lökete a kapu mellé ment. A szünet előtt még viszont jött az újabb találat, igaz, vendég részről, ugyanis a 40. percben előnybe került, vagyis megfordította az állást az Inter! Ekkor Politano nagy lökete akadt be a firenzeiek kapujába (1-2)! Az első félidőben viszont kétgólosra is növelhette volna előnyét a milánói gárda, ám a 44. percben Lautaro Martinez labdáját Perisic fölé lőtte! A hosszabbítás harmadik percében a túloldalon is születhetett volna találat, azonban Chiesa a kapu mellé tekerte a labdát, így a fordulásig már nem változott az eredmény.

A szünet után túl sokat nem kellett várni arra, hogy újból gólt láthasson a publikum, ezzel együtt pedig kétgólos előnybe került az Inter! Az 52. percben az egy perccel korábbi ítélet alapján, melyet Abisso játékvezető a videóbíró segítésével hozott meg, büntetőt végezhetett el Fernandes kezezése miatt a vendégcsapat! A labda mögé Perisic állt, a horvát pedig be is lőtte azt, így magabiztos előnyre tett szert az elején még hátrányba került Inter (1-3)! Nem sokkal később, a 60. percben viszont úgy tűnt, hogy zárkózott a Fiorentina, amely Biraghi góljával csökkentette a milánóiak előnyét, és tette még izgalmasabbá a meccset, de végül ez az egész lényegét vesztette, ugyanis Abisso játékvezető a videózást követően nem adta meg a gólt, mert azt Muriel szabálytalansága előzte meg. Érdekesség viszont, hogy ez a lövés De Vrij-en pattant meg, vagyis majdhogynem újfent a milánóiak játékosa ért labdába az újabb Fiorentina találatot megelőzően, és lényegében ez így is volt, de végül tehát nem változott a találatot megelőző hazai szabálytalanság miatt az eredmény. A 65. percben Chiesa szabadrúgása után két Inter játékoson is megpattant a labda, utóbb Naingollanról ment kis híján a kapuba a játékszer, de végül az mellé ment. A Fiorentina részéről csak összejött a szépítés, és a korábbi gólt az éppen azt megelőzően szabálytalankodó Muriel miatt nem adták meg, viszont ezt a találatot pedig ő szerezte, méghozzá zseniális hotel lőtt szabadrúgásból, és ezzel már ténylegesen csupán egy gól volt a két csapat közti különbség a 74. percben (2-3)! Egy perccel később a túloldalon az Inter első gólját szerző Vecino ismét betalált volna, azonban közeli fejesét Lafont kapus hárítani tudta! A meccs hajrájában Chiesa egyenlíthetett volna, azonban a támadó lövése a 86. percben az Inter kapuja mellé ment! A rendes játékidő leteltével 7 perces ráadás következett, így még bőven tartogathatott izgalmakat a végjáték! Izgalmakból a végére nem is lett hiány, ugyanis a 96. percben D’Ambrosio kezezése miatt úgy tűnt, tizenegyest végezhet el a Fiorentina, viszont a játékvezető a videóbíró segítségével visszanézte az esetet, majd percekig tartó tanakodást követően maradt az ítélet, és jöhetett a hazaiak büntetője! Már a 101. perchez értünk, amikor a labda mögé Veretout állt, aki be is lőtte a tizenegyest, ezzel pedig egy parádés, fordulatokban bővelkedő, hatgólos találkozón szerzett pontot a Fiorentina az Inter vendéglátójaként (3-3)! Nagyszerű találkozót hozott a 25. forduló záromeccse, amely igazi rangadó volt, és végül a csapatok osztozkodtak a pontokon, így továbbra is folytatták ezzel jó szériájukat, a Fiorentina pedig továbbra is veretlen az idei évben!

Serie A, 25. forduló
Fiorentina – Inter • 3-3 (1-2)
Helyszín: Stadio Artemio Franchi, Firenze. Vezette: Rosario Abisso
Gólszerzők: De Vrij (1. – öngól), Muriel (74.), Veretout (90+11. – büntetőből), ill. Vecino (6.), Politano (40.), Perisic (52. – büntetőből)
Sárga lapok: Lafont, (87.), ill. Naingollan (57.), Skriniar (65.), Politano (71.), Brozovic (89.)
Kiállítás:

Fiorentina: Lafont – Laurini (Dabo, 79.), Ceccherini, Vitor Hugo, Biraghi – Benassi (Pjaca, 58.), Edmilson Fernandes, Veretout – Gerson, Simeone (Muriel, 58.), Chiesa. Vezetőedző: Stefano Pioli

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Dalbert (Asamoah, 62.) – Vecino, Brozovic – Politano (Candreva, 77.), Nainggolan (Borja Valero, 89.), Perisic – Lautaro Martínez. Vezetőedző: Luciano Spalletti