Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Reggeli BRÉKING: a FIFA is elindítaná a Nemzetek Ligáját

A FIFA elnöke, a nagy újító szerepét magára ölteni kívánó Gianni Infantino a jelek szerint tényleg azért vállalta el a szervezet vezetését, hogy frissességet, újat hozzon bele a megfásulni látszó működési modellekbe.

A korábban az UEFA-nál dolgozó szakember vezetése alatt vezette be a FIFA a felnőtt Világbajnokságokon a VAR-t, valamit ő érte el, hogy 2026-tól bővüljön a vb-k létszáma az eddigi harminckét csapatról immár negyvenhatra.

A Klubvilágbajnokság megreformálásáért is küzdő Infantino a jelek szerint új harcba fogott, ami nem lesz más, minthogy létrehozza az UEFA által életre keltett Nemzetek Ligája globális változatát. Az olasz-svájci FIFA-elnök szerint nem csak a kontinens bajnokokról szólna az új FIFA Nemzetek Ligája, hanem valóban minél több országot szeretnének bevonni, a sűrű naptárak ellenére is. Persze azt Infantino is gyorsan leszögezte, hogy a sportszakmai szempontból egyre csak értéktelenedő Világbajnokságot nem szeretnék lecserélni az NL-re, ám az új sorozatot minimum olyan fontosnak gondolják.

Infantino megnyugtatta a genderharcosokat is, mondván a nők versengésében is bevezetnék a Nemzetek Ligáját, szemben az UEFA-val.