Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meglepetésre idegenben kapott ki az Inter! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 26. fordulójának nyitányán meglepő vereségét szenvedett a Cagliari otthonában az Inter! A vendég milánóiak egyszer ugyan tudtak egyenlíteni, de másodszor már nem sikerült, ráadásul a hajrában akár még egy gólt kaphattak volna!

Lautaro Martinez egyszer ugyan tudott egyenlíteni a Cagliari otthonában, és később is volt erre esélye, ám az Inter így is kikapott idegenben! (forrás: twitter.com/Inter)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 26. fordulójának ma esti nyitányán a milánói Inter a Cagliari vendége volt. Az Inter továbbra is Icardi nélkül készül a meccseire, de így is Spalletti legénysége volt a ma esti bajnoki esélyese.

A 10. percben viszont a Cagliari kerülhetett volna előnybe, azonban Ionita próbálkozása elkerülte az Inter kapuját. Öt perccel később Srna is villant hazai részről, ám a horvát lövését védte a vendégek kapusa, Handanovic. A 31. percben viszont már összejött hazai részről a gólszerzés! Ekkor Cigarini szabadrúgásból beívelt labdáját Ceppitelli fejelte az Inter kapujába, így tehet meglepetésre előnybe került a Cagliari (1-0)! Két perccel később Farago is fejjel vette volna be a milánóiak kapuját, azonban Handanovic nagyot hárított! Ráadásul a 38. percben összejött az egyenlítés, amikor Naingollan labdáját Lautaro Martinez lőtte a hazaiak kapujába (1-1)! A szünet előtt viszont még újabb gól született, mellyel ismét a hazaiak kerültek előnybe! A 43. percben Srna passzát követően Pavoletti tizenhatosról kapura küldött lökete akadt be (2-1)! Nagy meglepetésre így az első félidőt követően a Cagliari vezetett az Inter ellen!

A fordulást követően nem olyan sokkal, tíz perc elteltével, vagyis az 55. percben újból egalizált volna az Inter, azonban Politano kapu közeli löketét Cragno nagy védése követte! A második félidőben sokkal inkább dominált az Inter, melynél többet is volt jóval a labda, és több helyzetet is alakított ki. Többek között a 79. percben Lautaro Martinez egyenlíthetett volna, ám ezúttal nem jött össze neki, mint az első félidőben, ekkor lövése ugyanis mellé ment. A 82. percben ismét az Inter találhatott volna be, ám Borja Valero a jó lövőcselt követően fölé vágta a labdát! Sorozatosan jöttek ekkor az Inter nagy lehetőségei, hiszen a 85. percben ismét Martinez próbált meg egyenlíteni, ám félfordulatból leadott lövését Cragno kapus a kapufa segítésével szögletre tolta a labdát! Majd a 90. percben úgy tűnt, végleg eldőlhet a meccs, ugyanis ekkor Skriniar buktatta az Inter tizenhatosán belül Despotov-ot, így tizenegyest kapott a Cagliari! A büntetőre már a hosszabbítás második percében került sor, a labda mögé pedig Barella állt, viszont ő égbe lőtte a játékszert, így nem változott az eredmény! A hosszúra nyúlt hosszabbítás során, annak a 7. percében pedig Borja Valero menthetett volna pontot az Inter számára, ám fejese kevéssel fölé ment! Ezzel lényegében zárult is a találkozó, melynek végeredménye már az első félidő során kialakult, és nagy meglepetésre az Inter alulmaradt a Cagliari otthonában! A győztes együttes ezzel a sikerével megerősítette 14. pozícióját, míg az Inter a harmadik ugyan, de két ponttal van tőle lemaradva a mögötte álló városi rivális AC Milan csapata, így ha Gattuso legénysége győzni tud a hétvégén, akkor megelőzi nagy riválisát!

Serie A, 26. forduló
Cagliari – Inter • 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Ceppitelli (31.), Pavoletti (43.), ill. Lautaro Martinez (38.)