Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kalmár a hosszabbításban szerezte a DAC győztes gólját – videóval

Két vereség után hazai környezetben készült szombat délután a javításra az FC DAC 1904 csapata a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 21. fordulójában a Szenice ellen…

A bajnokság második helyén tanyázó Dunaszerdahely kezdőcsapatába visszatérhetett eltiltása után Vida Kristopher, és szintén tagja volt a 11-nek a Slovan elleni mérkőzést követő nyilatkozata miatt eltiltással fenyegetett, de végül felmentett Kalmár Zsolt is, ellenben Vida Máté makacs sérülése következtében ezt a mérkőzést is kihagyni kényszerült. A DAC hiába játszott jelentős mezőnyfölényben az első félidő nagy részében, Vidáék kevés komoly gólszerzési lehetőséget tudtak kidolgozni a zártan védekező ellenféllel szemben, így az első 45 perc alatt nem született találat. A második felvonás során is meddőnek bizonyult a szerdahelyiek fölénye, pedig Kalmár vezérletével a hajrát szépen megnyomta a csapat, de nagyon úgy tűnt, hogy nem sikerül bevinni a győztes találatot. Végül aztán a 96. percben Davis bejátszását Kalmár Zsolt fejelte védhetetlenül a hálóba, a magyar válogatott középpályás szezonbeli ötödik találata fontos három pontot eredményezett a csapat számára, és ezzel sikerült megtartani a második helyet a szintén diadalmaskodó Zsolna előtt.

FC DAC 1904 – FK Senica 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Kalmár (90+6.) ill.

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna, Satka, Koné, Davis – Herc, Kalmár, Huk – Tretyakov (Taiwo 59.), Divkovic (Ronan 74.), Vida K (Cmelik 86.). Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A 21. forduló eredményei

FC DAC 1904 – Senica 1-0
Nitra – Sered 0-2
Ruzomberok – Michalovce 0-0
Trencin – Podbrezova 1-1
Zilina – Zlate Moravce 2-1
Slovan Bratislava – Spartak Trnava vasárnap 18:00

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye