Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: hatalmas blama, búcsúzott a Real Madrid

Óriási bravúrral indult a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágós köre: az Ajax annak ellenére kiejtette a címvédő Real Madrid együttesét, hogy egygólos hátrányban érkezett a Santiago Bernabéu gyepére. 

A mérkőzés első félideje a lehető legrosszabbul alakult a hazaiak számára: Hakim Ziyech révén az Ajax már a 7. percben megszerezte a vezetést, amelyet a 18. minutumban David Neres megduplázott mindkét találatot a szerb válogatott Dusan Tadic készítette elő. Ha mindez nem volna elég, akkor Santiago Solari még nagyobb bajba került: előbb Lucas Vázquez, nem sokkal később pedig Vinícius Júnior hagyta el a pályát sérülésből adódó kényszercsere miatt így mehetett szünetre a királyi gárda.

A második játékrész sem alakult valami fényesen a BL-győzelmeket tekintve rekorder madridiaknak, ugyanis a félidő közepén a két gólpassza után Tadic bombagólt lőtt. A 70. percben a csereként beálló Marco Asensio szépített, a spanyol szurkolók reményei azonban szinte azonnal szertefoszlottak: a hollandok középpályása, Lasse Schöne szabadrúgásgóllal csapta be Thibaut Courtois kapust. A hajrában nem született újabb találat, sőt a hosszabbításban a piros lap sem kegyelmezett a címvédőnek. A tizenháromszoros győztes Real Madrid tehát búcsúzott a sorozat idei kiírásától, az Ajax pedig irdatlan önbizalommal várhatja a negyeddöntőt.

Real Madrid Ajax 14 (összesítésben 35).
Gólszerzők: Asensio, ill. Ziyech, Neres, Tadic, Schöne.
Kiállítva: Nacho.