Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF-BL: Sallóiék fontos gólt szereztek idegenben; az Atlanta simán kikapott – videóval

A CONCACAF-Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzéseit magyar idő szerint ma és tegnap hajnalban bonyolították le. Ma pályán volt a magyaros Sporting Kansas City idegenben, ahogy a szintén MLS-ben szereplő, egyben a ligában címvédő Atlanta United is vendégszerepelt, viszont nagyon simán kikapott. A tegnapi napon is pályán volt két MLS-együttes, a New York Red Bulls pedig nagy meglepetésre hazai pályán kapott ki kettővel, míg a Houston Dynamo csapata is hazai pályán került kétgólos hátrányba párharc első meccsén!

Kiakapott ugyan, de idegenben gólt szerzett Sanchez révén a Sporting Kansas City csapata a CONCACAF-Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán! (forrás: sportingkc.com)

A CONCACAF-Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első meccseit rendezték meg magyar idő szerint ma és tegnap hajnalban, összesen 4 MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában szereplő klubbal, valamint 3 mexikói, és 1 panamai együttes részvételével.

Ma hajnalban az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City lépett pályára a panamai Independiente otthonában, a vendégek kezdőjében pedig ott volt a védelemben Baráth Botond, míg a támadó szekcióban Sallói Dániel, ráadásul mindketten végigjátszották a találkozót! Ezúttal Németh Krisztián a kispadról figyelte a mérkőzést.

Az esélyesebbek vélt kansasi alakulat mezőnyben uralni tudta a játékot, de idővel támadásban veszélyesebb tudott lenni ellenfelénél az Independiente, amely az első félidő hajrájában, a 39. percben előnybe is került Ivey révén (1-0)! A fordulást követően hamar egyenlített a kansasi gárda, amely az 51. percben Sanchez büntetője révén talált be (1-1)! Ezután viszont nem túl sokkal, az 59. percben, a három perccel korábban csereként pályára lépő Corpas szerzett újból előnyt a hazaiaknak (2-1)! A végéig ezután már nem született újabb gól, és ugyan meglepetésre kikapott a Sporting Kansas City csapata, de nagyon fontos találatot szerzett idegenben, így a jövő heti hazai visszavágója kapcsán bizakodhatnak az együttesnél!

CONCACAF-Bajnokok Ligája, negyeddöntő, odavágó
Independiente (panamai) – Sporting Kansas City (amerikai) • 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Ivey (39.), Corpas (59.), ill. Sanchez (51. – büntetőből)

VIDEÓ HAMAROSAN!


Ezt követően ma hajnalban lejátszottak még egy meccset, méghozzá Mexikóban, ahol a párharc, de legalább is az odavágó esélyese, a Monterrey fogadta az MLS címvédőjét, az Atlanta United csapatát.

Mezőnyben az egész meccset tekintve kiegyenlített játék folyt, míg kapura a Monterrey volt veszélyesebb, amely 17 próbálkozásából ugyan csak 5 ment kapura, de ezzel szemben az Atlanta United 5-ből 1-szer találta el a kaput! A hazaiak végül simán tudtak győzni, akik a 17. percben Sanchez büntetője révén kerültek előnybe (1-0), majd a hajrában kétszer is betaláltak, előbb a 80. percben Pabon volt eredményes, majd az ő passza után a 84. percben Gallardo szerzett gólt, ezzel beállítva a végeredményt (3-0)! Az előző körben is hátrányból várta hazai visszavágóját az Atlanta United, amely 2-0-s állásról fordította meg a párharcát, azonban most sokkal nehezebb dolga lesz az elődöntőbe jutás érdekében.

Monterrey (mexikói) – Atlanta United • 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Sanchez (17. – büntetőből), Pabon (80.), Gallardo (84.), ill.


Magyar idő szerint tegnap hajnalban is megrendeztek két meccset, és az első két negyeddöntőben is szerepelt tehát egy-egy MLS-csapat, mindkettő hazai pályán.

Előbb a New York Red Bulls lépett pályára, melynek vendége a mexikói Santos Laguna volt, és hiába számítottak a hazaiak esélyesebbnek, és voltak nagy lehetőségeik, nem tudtak azokkal élni, míg ellenfelük igen, így a New York-i együttes 2-0-s vereséget szenvedett! Ezzel a Santos Laguna két idegenben szerzett góljával nehéz helyzetbe került a New York Red Bulls a visszavágót illetően.

New York Red Bulls (amerikai) – Santos Laguna (mexikói) • 0-2 (0-1)
Gólszerzők:  – , ill. Valdes (42.), Furch (48.)


Szintén tegnap hajnalban, a New York-i meccset követően került sor a Houston Dynamo – Tigres találkozóra. Ezen a meccsen a vendég mexikóiak voltak valamelyest az esélyesebbek, és sikerült is győzniük, méghozzá szintén 2-0-ra! A hazaiak bánhatják, hogy két, a hajrában két perc alatt született góllal kaptak ki, így idegenben szerzett találatai miatt nagy lépéselőnybe került a Tigres.

Houston Dynamo – Tigres • 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Valencia (79.), Quinones (81.)