Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal hazai pályán legyőzte a Unitedet! – videóval

A Premier League 30.fordulójának rangadója vasárnap estére maradt, ugyanis a két nagy rivális Arsenal és Manchester United a londoni Emirates-ben feszült egymásnak a forduló zárómeccsén.

A találkozó első negyedórája nem okozott csalódást az Emirates közönségének valamint a több milliós nézőseregnek a képernyők előtt. Mindkét csapat offenzívan lépett fel és ennek eredményeként már az első percekben veszélyben forogtak a kapuk, az első negyedóra legnagyobb helyzetét Lukaku hagyta ki miután a keresztlécet találta telibe. A 13.percben a hazaiak első kaput eltaláló lövésé góllal zárult, Xhaka tizenhatoson kívülről leadott lövése a vörös ördögök hálójában kötött ki, De Gea érdekes módon nem mozdult a lövésre. A 19.percben Fred lövése után másodjára is a kapufa mentette meg a góltól az ágyúsokat majd három perccel később Ramsey durrantott De Gea kapuja fölé. Az utóbbi hetekben bombaformában futballozó Romelu Lukaku a 37.percben újabb nagy ziccert szalasztott el, pedig már Leno mellett is eltolta a játékszert, de mégsem tudta a hálóba jutattni a United egyenlítő találatát. A United minden egyes támadása komoly veszélyt hordozott magában, de a befejezéseknél rendre hiba csúszott a gépezetbe.

Szünetről vissaztérva a manchesteri együttes mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, a 51.percben előbb Fred lövésébe vetődött bele az egyik Arsenal védő majd Rashford zseniális passza után Lukaku ajtó-ablak ziccerben találta magát harmadszor is a találkozón, de ezúttal is óriásit védett Leno. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, az 59.percben Rashford szabadrúgása éppenhogy elkerülte Leno kapuját majd a másik oldalon Xhaka próbálkozásából sem született gól. A 68.percben a játékvezető Fred megmozdulását szabálytalanak látta és büntetőt ítélt a hazaiaknak, amit ezúttal is Aubameyang próbált gólra váltani. A gaboni támadó legutóbb a Wembley-ben hibázott büntetőt, ezúttal azonban higgadt maradt és értékesítette esélyt sem adva De Geának. Két perccel később Lindelöf hibáját kis híján megbüntette az Arsenal, Lacazette lövése centikkel suhant el a jobb kapufa mellett. A véghajrában a United nem tudott visszajönni a mérkőzésbe ezzel pedig az Arsenal visszaszerezte a negyedik helyet a tabellán.

Arsenal – Manchester United 2-0 (1-0)
Emirates, London v.: J.Moss
Gólszerzők: Xhaka (13.), Aubameyang (69., büntetőből)
Sárga lapok: Sokratis (38.), Kolasinac (90.) ill. Matics (68.), Pogba (76.)
Kiállítás:

Arsenal: Leno – Monreal, Koscielny, Sokratis – Kolasinac, Xhaka, Ramsey, Maitland-Niles – Özil (Iwobi 77.) – Aubameyang (D.Suárez 80.), Lacazette (Nketiah 86.). Vezetőedző: Unai Emery

Man.Utd: De Gea – Young, Smalling, Lindelöf – Dalot (Martial 71.), Fred, Matics (Greenwood 81.), Shaw – Pogba – Lukaku, Rashford. Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer.

Képek: premierleague.com