Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzött és tovább tapad a címvédőre Klopp Liverpoolja! – videóval

A Premier League 30.fordulójában a címvédő Manchester City-t üldöző Liverpool hazai pályán fogadta a Burnley együttesét. A vörösöknek mindenképpen nyerniük kellett.

A szokásos pokoli hangulat fogadta a csapatokat az Anfielden. A találkozó hetedik percében a Burnley meglepetésre megszerezte a vezetést egy vitatható góllal, miután egy szögletet követően hárman is közrefogták a vörösök kapusát Alisson-t ami egyértelműen szabálytalan volt azonban Marriner szerint szabályos gólt szerzett  Westwood. A bekapott gól után a vörösök órisái nyomás alá helyezték a Burnley védelmét, előbb Firmino majd Mané egyenlíthetett volna azonban mindkét lehetőség kimaradt. A 20.percben a vendégek kapusa Heaton és Tarkowski hibája után Firmino köszönte szépen és egalizált. A 29.percben pedig már a vörösök voltak előnyben, a hazai védelem ezúttal sem volt a helyzet magaslatán és egy újabb hiba után Mané megszerezte a vezetést a Liverpoolnak szezonbeli 15.találatával.

Fordulást követően a vörösök ott folytatták ahol az első félidőt abbahagyták. Minnél hamarabb próbálta döntésre vinni Klopp együttes, ugyanis szerdán egy sorsdöntő rangadó vár a Liverpoolra a Bayern München otthonában. A második játékrész elején is nagy nyomás alatt volt a Burnley kapuja, csak pillanatokra tudták megtartni a labdát Sean Dyche tanítványai. A 68.percben egy újabb Burnley hiba után Firmino megszereze második gólját és eldöntötte a három pont sorsát is a vörösök javára. A hajrában a vörösök több remek gólszerzési lehetőséget is elszórakoztak, aminek a 90.percben lett meg a böjtje miután Gudmundsson gólt szerzett és 3-2-re módosította az állást, azonban az utolsó pillanatokban érkezett Mané és Firminóhoz hasonlóan ő is duplázni tudott és beállította a 4-2-es eredményt.

Liverpool – Burnley  4-2 (2-1)
Anfield Road, Liverpool v.: Marriner
Gólszerzők: Firmino (20., 68.), Mané (29., 90+3.) ill. Westwood (6.), Gudmundsson (90+1.)
Sárga lapok: Alisson (7.), Fabinho (71.)
Kiállítás:

Képek: premierleague.com