Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Madridból érkezhet sztárkapus

Bár a hivatalos kommunikáció szerint nagyon elégedettek Wojciech Szczesny munkájával a Juventus csapatánál, a fű alatt állítólag mégis egy még jobb képességekkel rendelkező kapust kívánnak megszerezni a torinóiak.

Gianluigi Buffon árnyékából egészen szép léptekkel jött elő Szczesny. A lengyel portás igencsak magabiztosan lett az olasz klublegenda utódja. A korábbi Arsenal-játékos beválása pedig már csak azért is szembetűnő, mert a szakértők szerint még ha összességében nincs is olyan jó, mint a nagy előd, lábbal sokkal több mezőnymunkát végez, mint a PSG veteránja. Buffon a klasszikus „kapusiskola” talán utolsó nagy képviselője, a szintén még aktív Iker Casillas-szal (FC Porto) egyetemben.

Vissza a jelenbe: könnyen lehet, hogy Szczesny izgulhat, ugyanis spanyol sajtóértesülések szerint elhagyhatja a LaLigát a mezőny legjobb kapusa. Ez a bizonyos kapuvédő a statisztikák szerint pedig nem más, mint Jan Oblak. Az Atlético Madrid védője ugyan a korábbi hírek szerit szerződéshosszabbítás előtt áll, ez a manőver még mindig nem történt meg közte és a klubja között. A szlovén kapus 2014 óta erősíti a „Matracosokat”, és jelenlegi kontraktusa alapján erre 2021-ig van lehetősége.

Oblak állítólag már a Benficánál töltött időszakában is lehetett volna a Juve futballistája, ám akkor ellenállt a csábításnak.

Az biztos, hogy Oblak holnap este farkasszemet nézhet a „Zebrák” sztárjaival, egy izgalmasnak ígérkező Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó keretében.