Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lecsúszott (!?) Arsenal tehetséget igazolt Sallói Dániel csapata – hivatalos

Az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City egy hivatalos transzfert jelentett be a hétfői nap folyamán, avagy leigazolták az Arsenal egykoron nagyra tartott tehetségét Gedion Zelalemet.

A 22 esztendős középső középpályás Berlinben született, de az USA-ban nevelkedett. Első csapata a Hertha BSC volt, később az amerikai Walter Johnson High Scool által kapott alapképzést. Európai szerepvállalása 2014-ben kezdődött, az Arsenal csapott le rá, mindenki nagy reményeket fűzött pályafutásához. Előbb a német, majd az amerikai utánpótlás-válogatottakba is szerepelt, a londoniak első csapatában azonban nem tudta megvetni a lábát, mindössze 4 alkalommal jutott szóhoz. Kölcsönben szerepelt a skót Rangers, és a holland Venlo csapatában, míg nem a 2017-es U20-as világbajnokságon egy horrorisztikus szerződés kis híján kettétörte pályafutását. Az elszenvedett térdsérülés másfél éves kihagyást vont maga mögött, visszatérésére egészen tavaly őszig kellett várni.

Azóta az Arsenal U23-as keretéhez tartozott, de láthatóan nem tudta magát olyan szintre visszaépíteni.  Egyes – meg nem erősített – hírek szerint hozzáállásbeli gondok is nehezítették előmenetelét, aminek végén az Arsenal már nem tartott rá igényt, így került képbe Sallói Dániel, Baréth Boton, valamint Németh Krisztián csapata az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City.