Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Önmagát cáfolja Marco Rossi a magyar válogatott új keretével…

Marco Rossi karakán kijelentésekkel, majd beígért cselekedetekkel debütált a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. Az olasz tréner azonban úgy fest, hogy gyorsan felejt. Már nem feltétlenül kell játszania valakinek ahhoz, hogy meghívót kapjon, nem számít az aktuális forma, elég, ha élő szerződése van egy klubbal. Nem így indult, de mintha megint ugyanott tartanánk, mint korábban…

Fotó: mlsz.hu

Roppant fontos Eb-selejtezőkre készül a magyar válogatott, avagy március 21-én idegenben a szlovákok ellen kezdjük meg a selejtezősorozatot, majd március 24-én hazai pályán a csoportfavorit horvátok ellen folytatjuk. Marco Rossi hétfő délután kihirdette 26 fős keretét, mely több ponton is támadható, ha korábbi kijelentéseit vesszük figyelembe.

Bekerült ugyanis a nemzeti csapatba az a Dzsudzsák Balázs, aki klubjában mindössze két bajnoki mérkőzésen lépett pályára az utóbbi időben. Ott van a keretben az a Nagy Ádám, aki Bolognában teljes méretékben nélkülözötté vált, avagy csapata legutóbbi nyolc Serie A meccsén mindössze egyszer jutott szóhoz csereként 14 perc erejéig. Szintén meghívót kapott az a Kleinheisler László, aki 2018. december 13. után most hétvégén lépett pályára először új csapata az Osijek színeiben.

A roppant tehetséges Szoboszlai Dominik (Salzburg), valamint Balogh Norbert (APOEL) behívója akár a meglepetés oldalon is említhető. Előbbi 76 percet játszott eddig az osztrák élvonalban, míg utóbbi valamivel több lehetőséget kapott, de mindössze két kupagólt jegyez csatárként, ami nem éppen csúcsteljesítmény.

Hogy volna-e az adott játékosok helyett megfelelő alternatíva? Ez egy nagyon jó kérdés, és nem mi szeretnénk megválaszolni, de ha csak ők vannak, és nincsen versenyhelyzet akkor már rég rossz…

A magyar válogatott 26 fős kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lang Ádám (FC Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)

Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (FC Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók: Balogh Norbert (APOEL), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas), Szalai Ádám (TSG Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC)