Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: „Ronaldo már nem téma”

A Real Madridnak egy ötnapos idegőrlő könyörgés után igent mondó Zinedine Zidane a tegnap késő délutáni bejelentése után máris sajtótájékoztatót tartott. A francia szakembert természetesen megkérdezték Cristiano Ronaldo hiányáról is.

Mint ismert, a sorozatban elért harmadik Bajnokok Ligája győzelem után a Real Madrid talán két legnagyobb sikerkovácsa, azaz Zinedine Zidane vezetőedző, illetve a gólvágó frontember, Cristiano Ronaldo is távozott. Azonban míg a francia edző pihenőre vágyott, addig a portugál új kihívást keresve az olasz Juventus-hoz távozott.

Ronaldo a távozása óta finoman szólva sincs a legjobb viszonyban a Reallal, főként annak teljhatalmú elnökével, Florentino Pérezzel. A kölcsönös sárdobálás egy ideje szünetel, ám aligha kell számítani arra, hogy a 34 esztendős támadó még valaga visszatér a pályafutása során a Bernabeuba.

Ellenben Zidane elfogadta a Real Madrid 2022-ig szóló ajánlatát, és a pihenőt megunva ismét a „Királyiak” trénere lett. Úgy fest, hogy a sikeredző elfogadta, hogy immár Ronaldo nélkül kell a csúcsokat ostromolnia. A következő idénytől.

„Ronaldo? Ő nem téma. A téma az a tizenegy meccs, ami még hátra van számunkra, azokra kell gondolnunk. Tudjuk, hogy ki a Cristiano Ronaldo, a klub történetének a része, és ezen semmi sem változtat. Ő volt a legjobb, az egyik legjobb, de már nem olyan, akiről most beszélnünk kellene.”

– zárta rövidre a teljesen felesleges kérdések sorát, „Zizou”.