Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: a zöld-fehérek otthonában diadalmaskodott a Vidi!

A Magyar Kupa negyeddöntőinek odavágói ma fejeződtek be, méghozzá egy rangadóval, ugyanis a Fradi vendége a Vidi csapata volt! A párharc első meccsén három gól, és vendég siker született, így a székesfehérvári alakulat kedvező helyzetből, előnyről, ráadásul idegenben szerzett gólokkal várhatja a visszavágót! A Honvéd is idegenben aratott győzelmet, míg a Puskás Akadémia hazai pályán ikszelt.

Két alkalommal is gólt ünnepelhettek a Vidi játékosai a Fradi otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján! (forrás: molvidi.hu)

A Magyar Kupa negyeddöntőinek első mérkőzései ma fejeződtek be, köztük egy nagy rangadóval, a Ferencvárosi TC – Vidi találkozóval. A bajnokságban a Fradi az éllovas, míg a székesfehérvári klub a második, így mindkét fronton nagy csata zajlik a két klub között. A fővárosi odavágón ma a Vidi tudta megszerezni a vezetést, ugyanis a vendég együttes a 6. percben betalált! Ekkor a Huszti által szabadrúgásból beívelt labdát Juhász fejelte a hazaiak kapujába (0-1)! A 27. percben jött a Fradi egyenlítő gólja, szintén fejjel, amikor Leandro beadása után Gorriaran volt eredményes (1-1)!

Huszti (középen) adta mindkét Vidi találatnál a gólpasszt a fejesgólok meccsén! (forrás: molvidi.hu)

Az első félidőben ezek után már nem esett újabb gól, viszont a szünet után, az 58. percben újból előnybe került a Vidi! Ekkor megintcsak egy fejesgól született, a gólpasszt pedig ismét Huszti adta, akinek szögletből beívelt labdáját Vicinius juttatta a hazaiak kapujába (1-2)! Nagy izgalmakat ezután nem hozott a mérkőzés, a Vidi kapuja pedig nem forgott veszélyben, így a vendég együttes megnyerte a rangadót idegenben a párharc első meccsén, és nagy lépést tett az elődöntőbe jutás felé! Ezzel együtt pedig a Fradi otthonában először nyert 2016 óta a Vidi, ráadásul a zöld-fehérek 30 meccses hazai veretlenségi szériája szakadt meg ezzel! A párharc visszavágóját Székesfehérváron április 3-án rendezik majd meg.

Magyar Kupa, negyeddöntő, odavágó
Ferencvárosi TC – Vidi • 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Gorriaran (27.), ill. Juhász (6.), Vinicius (58.)


A mai napon három mérkőzést játszottak le összesen a Magyar Kupa negyeddöntőinek odavágói során, ezek közül kettőt pedig a fenti rangadót eltekintve délután bonyolítottak le. Az élvonalbeli Budapest Honvéd a másodosztályú Budaörs ellen lépett pályára idegenben, és már a 22. percben hátrányba került a fővárosi alakulat, amikor Sajbán talált be (1-0)! A szünet után azonban egyenlített, majd fordított is a Honvéd, amely előbb a 63., majd a 77. percben talált be N’Gog révén, így meg is fordította a találkozó, és a párharc állását (1-2)! Ugyanakkor a két Honvéd gól között, a 72. percben Stieber büntetővel juttathatta volna újból előnyhöz a budaörsi csapatot, azonban kihagyta tizenegyesét, a fővárosiak két idegenben lőtt gólja, ráadásul a győzelme sokat érhet a visszavágóra.

Eközben a Puskás Akadémia – Soroksár találkozón is útjára indult a labda, amikor is szintén egy élvonalbeli és egy másodosztályban szereplő klub lépett pályára. A hazai NBI-es klub az első félidő hajrájához közeledve, a 40. percben került előnybe Vega révén (1-0), a vendégek pedig a 75. percben Orosz révén egyenlítettek (1-1), ezzel együtt a végeredményt is beállították! Sokat érhet a Soroksár idegenben szerzett gólja, de nem lehet lefutottnak nevezni ezt a párharcot a visszavágót megelőzően.

Magyar Kupa, negyeddöntők, odavágók
Budaörs (II.) – Budapest Honvéd • 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Sajbán (22.), ill. N’Gog (63., 77.)

Puskás Akadémia – Soroksár (II.) • 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Vega (40.), ill. Orosz (75.)

Korábban játszották
Debrecen – Mezőkövesd • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Zsóri (58.), ill.