Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dél-Koreába igazolt az Újpest gólfelelőse! – hivatalos

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Újpest hivatalos közleményében tudatta, hogy Novothny Soma a  dél-koreai másodosztályban folytatja pályafutását…

Novothny Soma a másodosztályban érdekelt, két mérkőzés után jelenleg a hatodik helyen álló Busan IPark FC együtteséhez került kölcsönbe – számolt róla be az Újpest honlapja. A 24 esztendős támadó mindenképp érzékeny veszteség a lila-fehérek számára, hiszen az utóbbi években kétségtelenül ő volt a klub első számú gólfelelőse.  

Novothny Soma 2017 nyara óta tartozott az Újpest kötelékébe, az előző idényben remekül teljesített, hiszen a bajnokságban 17 gólig jutott, az aktuális szezon nehézkesen indult a számára, se emiatt több kritika is illette a szurkolók részéről, de az utóbbi hetekben újra magára talált. A fiatal támadó az NBI-ben egyébként még a DVTK-t járhatta meg kétszer is, míg pályafutása elején az NBII-ben a Veszprémben futballozhatott, külföldön pedig éveken át a Napoli kötelékébe tartozott, de a felnőttek között sosem kapta meg a lehetőséget a bizonyításra, a neves olasz klub pedig többször is kölcsönadta alacsonyabb osztályú gárdához.