Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Egy sérülés sosem jön jókor, hát még ez…” – Vida Kristopher

Hétvégén rajtol a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszása, a rajtról pedig több DAC-játékos, köztük Vida Kristopher, és Vida Máté is lemarad sérülés miatt. Előbbi az utolsó alapszakasz meccsen sérült meg, a lehető legrosszabbkor.

Vida Kristopher, a DAC kiválósága (fotó: fcdac.sk)

– Sérülés miatt nem láthatunk vasárnap, hogy vagy most?
– Igen, a Moravce ellen sajnos összeszedtem egy, mint utólag kiderült nem olyan súlyos sérülést. Szép fokozatosan javulok, a Slovan ellen már újra pályán lehetek.

– Mekkora volt az ijedtség, amikor el kellett hagynod a játékteret?
– Csúnyán nézett ki a dolog, mivel mikor a doki bejött a pályára, és megvizsgált, azonnal jelezte, hogy csere lesz. Közölte, hogy elsőre úgy tűnik, hogy jó pár hét pihenő lesz…

– Megkezdődik a playoff, avagy tíz meccs van hátra a szezonból. A Slovan előnye behozhatatlannak tűnik, mit vársz a 2018/19-es szezon zárásától?
– Mindenképpen dobogós helyezés, és nemzetközi kupaindulás a cél. Van tíz meccsünk arra, hogy minél több pontot szerezzünk, aztán majd meglátjuk, hogy az mire lesz elegendő.

– 8 góllal és 3 gólpasszal a Celtic-be igazoló Bayo mögött, valamint Kalmár Zsolt előtt második vagy a házi ponttáblát. Milyen személyes mutatóval lennél elégedett a bajnokság végén?
– Arra törekszem, hogy jó pár gólt hozzá tudjak még tenni az eddigiekhez, és a szezon végén a csapat legeredményesebb játékosa legyek.

– Ha nincs ez a sérülés, akkor talán már fejben a válogatott debütálásra koncentrálhatnál. Mit vársz a szlovákok, valamint a horvátok elleni meccstől?
– Egy sérülés sem jön jókor, de ez a mostani nagyon rosszkor jött, ugyanis bő kerettag voltam. Pont hétfőn volt a szűkítés, amikor az MRI vizsgálaton voltam. Ezáltal nem volt esélyem bekerülni az Eb-selejtezőkre készülő keretbe, amit nagyon sajnálok. Ami a két meccset illeti, nagyon komoly mérkőzésekre számítok, és bizakodó vagyok. Bízom benne, hogy Szlovákia ellen meglehet a három pont, a horvátokat pedig hazai pályán megszorongathatjuk.