Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt az AS Romától távozó sportigazgató jövője – hivatalos

A múlt héten számoltunk be róla, hogy az olasz bajnokságban mérsékelten szereplő és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is kieső AS Roma csapatától a vezetőedző mellett a sportigazgató is távozott, utóbbi pedig már meg is találta (régi-)új munkahelyét…

A spanyol bajnokság (La Liga) hatodik helyén álló Sevilla csapata a vasárnapi napon jelentette be, hogy Monchi visszatért a klub sportigazgatói posztjára, hivatalos bemutatását pedig holnap délelőtt tartják a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

A jelenleg 50 esztendős sportvezető ezer szállal kötődik a Sevilla csapatához, hiszen annak idején 1990 és 1999 között az andalúziai egyesület első csapatának kapusa volt, visszavonulásától pedig egészen 2017-ig a Sevilla stábjában dolgozott. Jelentős sikereket ért el sportigazgatóként, például 200 millió eurós profitot ért el az átigazolásokban, miután többek közt Dani Alves, Julio Baptista vagy Ivan Rakitic is az ő irányítása alatt került eladásra a csapattól, miközben 11 trófeát nyertek.

Ezzel szemben a Roma élére 2017. nyarán kinevezett sportigazgató a “Farkasoknál” elmaradt az ígért eredményektől, a játékoskeretet teljesen felforgatta és a második évében kétségkívül gyengébb szezont is fut a gárda a tavalyinál.

A Romától való távozását követően sokan az Arsenal sportigazgatójaként várták Monchi feltűnését, ahová Unai Emeryt követhette volna, azonban a szakember végül az andalúziai hazatérés mellett döntött.