Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America 2019: már nem Messi lesz az argentinok vezére!

Ugyan az Internazionaléval fennálló feszült helyzete, és a mellőzése miatt Mauro Icardi idén sem veszélyezteti Lionel Messi válogatottbeli fontosságát, van mégis egy komoly riválisa a barcelonai csillagnak.

Még mindig nem nyert egyetlen egy felnőtt trófeát sem az argentin felnőtt válogatottal Lionel Messi. Az idén már 32 esztendős támadó talán a világ valaha volt legjobb játékosa, ám argentin színekben „mindössze” egy olimpiai aranyar, és egy elvesztett világbajnoki döntőt tud felmutatni. A jövő egyértelműen már nem az övé, lévén pályafutása alkonya egyre csak közeledik, ám könnyen lehet, hogy idén nyáron, a brazíliai kontinens tornán megtöri a jeget.

Bár, ha az argentinok tavalyi ötlettelen világbajnoki produkciójára gondolunk, idén sem kell sokat várnunk az „Albicelest-től”. Az Argentínából érkező sajtóhírek szerint Lionel Scaloni elsősorban nem is a válogatottba ismét visszatérő névrokonát, hanem már a Juventus sztárját, Paulo Dybalát tenné meg vezérnek. Kissé hálátlan szerep ez a mindössze 40 éves szövetségi kapitány számára. De ennek is el kellett jönnie egyszer.

További értesüléseink szerint ha Icardi ki is esett a képből (miközben még mindig a világ legjobb játékosai közé sorolandó), egy másik Inter gólvágóra is komoly feladat várhat a nyári Copa Americán. Ő nem más, mint Lautaro Martínez.