Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Matthäus keményen bírálja a német szövetségi kapitányt

A héten rajtoló Európa-bajnoki selejtezőkre kijelölt német keret kapcsán Lothar Matthäus éles kritikát fogalmazott meg Joachim Löw szövetségi kapitány egyes döntéseivel szemben…

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a 2014-es világbajnok csapat kapitánya egykori meghatározó játékosai közül immár nem számított Jerome Boateng, Mats Hummels és Thomas Müller szereplésére.

“Többé-kevésbé 40 éve követem a német válogatottat, és nem emlékszem olyan újjáépítésre, ami közvetlenül egy selejtező-sorozat előtt kezdődött volna meg, inkább egy-egy torna végeztével szokás. Már a világbajnokság előtt lehetett látni, hogy nagy baj van, és sajnos a vb-n ki is rajzolódott minden, Mesut Özil helyzete amatőr módon lett kezelve, Leroy Sane pedig be sem került a keretbe. Rögtön a világbajnokság után érdemes lett volna elkezdeni a fiatalítást, a Nemzetek Ligája jó lehetőség lehetett volna erre, Löw azonban nem élt vele, és így is utolsók lettek a csoportjukban. Szerintem elfogadhatatlan döntés volt, főleg hogy lennének ígéretes fiatal játékosaink, akik motiváltak, éhesek lennének a sikerre. Szerintem az egész őrségváltás időzítése és kommunikálása pocsékul sikerült.”

A Nationalelf szerdán Szerbia ellen játszik barátságos mérkőzést, négy nappal később pedig Hollandiával vív Európa-bajnoki selejtezőt.