Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Mesut Özil nagyon nem bír magával

Már-már úgy tűnhet, hogy Mesut Özil valamiféle szentharcot folytat szülőhazája, Németország ellen. A német válogatottól elköszönt középpályás egyre inkább felvállalja azon nézeteit, miszerint Törökország (ahonnan családja származik) a lehető legjobb kezekben van Erdogan elnöknél.

És ugyan a FociClub.hu korántsem hajlandó politikával foglalkozni, és szerencsére nincs semmilyen polkorrektségi keretek közé szorítva, mégis érdemes megjegyezni: Törökországban valami nagyon nincs rendben. A nyugati sajtó által csak diktátorként aposztrofált Erdogan elnök nem bánik kesztyűs kézzel az ellenfeleivel, így hát hazájukban valaki vagy isteníti, vagy gyűlöli őt.

Ugyan az Arsenal sztárja soha nem élt Törökországban, mégis már korábban jelezte, hogy Erdogan feltétel nélküli, szinte elvakultnak tűnő híve. Természetesen Németországban ez nem váltott ki nagy szimpátiát, így ennek is köszönhetően váltak el útjai a válogatottól.

Özil már többször jelezte, hogy barátjának tekint Erdogant, akit a sajtójelentések szerint felkért, hogy idén nyáron legyen a tanúja az esküvőjén. Elvakult politikai játszmába csöppent Özil, vagy tényleg csak egy őszinte barátságról van szó?