Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: Szalai Ádám a kamerák előtt fakadt ki a csapatra – VIDEÓ

Mint ahogy ismeretes, Magyarország 2-0-ra kikapott Szlovákiától az Európa-bajnokság selejtezősorozatának első mérkőzésén. A lefújás után Szalai Ádám is odaállt a kamerák elé, és egyáltalán nem fogta vissza magát. 

Forrás: EPA

A magyar válogatott csapatkapitánya a vereség után igen feldúlt állapotban nyilatkozott a sajtó munkatársainak. Elmondása szerint elkeserítő volt a védekezésünk, és nem tudtuk betartani a megbeszélt taktikai elemeket sem. Ebben felénk nőtt a szlovák válogatott, és ez volt az oka a győzelmüknek is, de a további ellenfeleknél is ez lehet majd a helyzet.

Most ezek így nagy szavak, hogy simán lehetett volna pontszerzés. Volt egy elképzelésünk taktikailag mind védekezésben, mind támadásban, sajnos ebből nem sokat láttam, amit sikerült véghez vinnünk. Elkeserítő volt a védekezésünk, az egész csapaté. Volt egy terv, de az első gól nagyon kiábrándító volt, még akkor is, ha csak három napot vagyunk együtt. Ahhoz, hogy Eb-ről beszéljünk, ilyen szinten csapatként nem lehet védekezni. Nem érzem úgy, hogy kevés lenne az idő. Tény, nem heteket készülünk együtt, de a többi válogatottnak is ugyanennyi ideje van. Az számít, ki milyen szinten, milyen bajnokságból milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz. Ők is három napot készülnek, de a taktikai utasításokat úgy tudják betartani, alkalmazni, hogy az egyből működik.”

– nyilatkozott Szalai az M4 Sportnak.