Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatér a Bayern München védője

Nagyon úgy fest, hogy nyáron a védelem megerősítése fő szempont lesz Münchenben, ugyanis minden jel arra utal, hogy Joshua Kimmich posztriválisa Rafinha hazaigazol Brazíliába. 

A brazil UOL információi szerint a védő már meg is egyezett a Flamengo csapatával, mely két évre szerződteti a 33 esztendős játékost. Rafinha idén 21 meccsen kapott lehetőséget a bajoroknál, összességében 1341 játékpercet töltött a pályán főként Kimmich cseréjeként. Szerződése a szezon végén lejár, így már szabadon tárgyalhat sorsáról.

Rafinha korábban így nyilatkozott – “Kölcsönös érdeklődés áll fenn a Flamengóval, és közel állunk az egyezséghez. Pár rászelt hiányzik, de remélem, hogy a lehető leggyorsabban megoldjuk ezeket, és bejelenthetjük a dolgot. Szeretném kihangsúlyozni, hogy a Flamengo az első számú opcióm, ha visszatérek Brazíliába. Láttam a projektjüket, és nagyon megtetszett.  További címeket akarok nyerni, ezt a lehetőséget láttam meg bennük.”

A rutinos védő 2005-ben jött át Európába, akkor a Schalke 04 fizetett érte 5 millió eurót a Coritiba FC-nek. Gelsenkirchenben remek periódust futott, 198 tétmeccsen szerepelt, majd ligát váltott. A A Genoa 2010-ben szerződtette 8 millió euró ellenében, majd egy szezon után 2011-ben jött a Bayern München ajánlata. A német rekordbajnok szerelésében 261 tétmeccsen lépett pályára, nyolc év után hagyhatja el a klubot. Pályafutása során a brazil válogatottban mindössze négy alkalommal szerepelt, pechjére kortársa volt Dani Alves.