Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A legnagyobb magyar tehetség elárulta, ki a példaképe

A szlovákok elleni vereség alkalmával a felnőtt válogatottbeli debütálását letudó Szoboszlai Dominik a héten felkerült a Goal.com 50-es listájára, amely a legnagyobb jövő előtt álló fiatal játékosokat vette górcső alá, s ennek alkalmából a neves szaklap egy rövid interjút is készített a 21. helyre rangsorolt tehetséggel…

A Red Bull Salzburg 18 esztendős kiválósága nagyszerű napokat él, hiszen válogatottbeli debütálását megelőzően nemrég mutatkozott be az Európa-ligában, majd első osztrák Bundesligás kezdése során első gólját szerezte első csapata színeiben.

Szoboszlai Dominik elárulta, hogy bár jó érzéssel tölti el, hogy nagy csapatokkal hozzák hírbe, nem tulajdonít különösebb nagy jelentőséget a pletykáknak, tisztában van vele, hogy még nagyon sokat kell fejlődnie, ugyanakkor válaszolt arra is, hogy melyik játékos volt rá a legnagyobb hatással:

“Cristiano Ronaldo nagy hatással volt rám, főként a munkához való hozzáállása nyűgözött le. Ő az egyik legjobb játékos és személyiség a futball történetében. Próbálok a saját utamon járni, és remélem egyszer én is olyan példakép lehetek a gyerekeknek, mint ő.”

A fiatal játékos azt is kifejtette, hogy a pályafutása alakulásában mennyire fontos szerepet játszott édesapja, a korábban az NB I-ben is futballozó Szoboszlai Zsolt, aki az első edzője volt a Főnix Gold FC-nél.