Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rekordösszegért vehet szlovák védőt a Manchester City

Zsolnáról a Manchester City-be, avagy szlovák válogatott belső védő lehet minden idők legdrágább bekkje. 

calciomercato.com értesülései szerint az angol klub 100 millió euró körüli összeget sem sajnálna  Milan Skriniar játékjogáért. A 24 esztendős szlovák válogatott védő a Zilina csapatából szerződött a Serie A-ba, még 2016-ban. A Sampdoria nem kevesebb, mint 6 millió eurót fizetett érte, majd egy szezonnal később 28 millióért adott túl rajta. Az Interben játéka kiteljesedett, mára pedig a világ egyik legkeretesebb védője lett a sokak által csak pitbullkét aposztrofált játékos, aki nem riad meg a kemény belépőktől, és szereti megteremteni maga körül a tekintélyt.

Piaci árát a transfermerkt 60 millió euróra taksálja, játékjogát pedig egy éve már megpróbálta megszerezni a City, de az 55 millió eurós ajánlat kevésnek bizonyult. A játékos menedzsere mindemellett azt is elismerte – vagy csak tetézni akarta a versenyt – , hogy ügyfelét az FC Barcelona és a Real Madrid mellett a Manchester United is megkörnyékezte már. Mithat Halis szerint izgalmas nyár elébe néznek.

Amennyiben a City ajánlata valós, és révbe ér, úgy Skriniar lesz minden idők legdrágább védője. A jelenlegi rekordot Virgil van Dijk a Liverpool játékosa tartja 79 millió euróval.