Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-selejtező: Anglia ötöt hintett, a portugálok ismét döntetleneztek – összefoglaló

A 2020-as Európa-bajnokság első selejtezőkörének hétfői játéknapján az A-, az B- és az H-csoport válogatottjai csaptak össze egymással. Anglia először hátrányba került, de végül gálázott Montenegro ellen, a portugálok folytatták a rossz kezdést, és ismét döntetlent értek el. A franciák nagyon simán nyertek Izland ellen, Albánia is győzött Andorra ellen. 

Forrás: uefa.com

A-csoport: 

Montenegró–Anglia: 1-5 (1-2)
Gólszerzők: Vesovic (18.) ill. Kane (30. 71.), Barkley (39. 59.), Sterling (81.)

Meglepetésre Montenegró szerezte meg a vezetést a 18. percben Vesovic révén, de nem tarthatott sokáig az örömük. A 30. percben Kane egyenlített, a 39. percben pedig Barkley góljával már a vezetést is átvették. Az innentől nem álltak meg, az 59. percben Barkley duplázott, de a 71. percben Kane is meglőtte a második gólját. A 81. percben Sterling is feliratkozott a gólszerzőkhöz, és ezzel le is zárták a mérkőzést.

Koszovó–Bulgária: 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Zeneli (62.) ill. Bozhikov (39.)

Kiegyenlített meccset játszott egymással Koszovó és Bulgária, ám a vezetést a vendégek szerezték meg a 39. percben Bozhikov révén. Koszovó azonban visszajött a meccsbe a második félidőben, és a 62. Zeneli góljával egyenlíteni tudtak. Hiába játszottak sokkal jobban a hazaiak, a gól már nem jött nekik össze, és maradt a döntetlen a lefújásnál is.

Az A-csoport állása: 

B-csoport: 

Portugália–Szerbia: 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Pereira (42.) ill. Tadic (7. – büntetőből)

A szerbek a 7. percben megszerezték a vezetést, miután Rui Patrico szabálytalansága után tizenegyeshez jutottak a vendégek, Tadic pedig belőtte a lehetőséget. Ezután ráadásul Cristiano Ronaldo is megsérült, akit a 30. percben le kellett cserélni. A 42. percben azonban Danilo Pereira fantasztikus góljával azonban sikerült egyenlíteniük. A második félidőben sem volt átütő a portugál válogatott, és egy nagy André Silva helyzetet leszámítva nem nagyon volt esélyük a vezetés megszerzésére. Az Európa-bajnok ezzel már a második döntetlenét szerezte a selejtezősorozatban.

Luxemburg–Ukrajna: 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Turpel (34.) ill. Tsyhankov (40.), Rodrigues (90+3. – öngól)

Luxemburg nagyon jól kezdett, hiszen a 34. percben vezetést szereztek az ukránok ellen. Azonban nem sokáig örülhettek, hiszen a 40. percben Tsyhankov révén. Azonban a hazaiak jobban játszottak, és benne volt egy második gól is a játékukban. Hiába játszottak jól a hazaiak, szerencséjük nem volt, hiszen a 93. percben Rodrigues öngólt lőtt, amellyel el is vesztették a mérkőzést.

A B-csoport állása: 

H-csoport: 

Franciaország–Izland: 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Umtiti (12.), Giroud (68.), Mbappe (78.), Griezmann (84.) ill. –

A franciák egyértelműen jobban játszottak, mint az izlandiak, és már a 12. percben megszerezték a vezetést, amikor Mbappe beadása után Umtiti fejelt nagyon simán a hálóba. Az első félidőben akár több gólt is szerezhettek volna a hazaiak, de a befejezéseik pontatlanok voltak. Sokkal jobban játszottak azonban a második játékrészben is, és a 68. percben megszerezték a második góljukat is Giroud fejesével. A Chelsea csatára a 74. percben ismét betalált, de a gólját les miatt érvénytelenítették. A 78. percben azonban Mbappe már belőtte a helyzetét, de még Griezmann is betalált a 84. percben, ezzel lezárva a mérkőzést. Izland mélyrepülésben van, a franciák pedig átvették a vezetést a tabellán.

Törökország–Moldova: 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Kaldirim (24.), Tosun (26. 53.), Ayhan (70.) ill. –

Törökország nagyon könnyen győzte le Moldovát. Az első félidőben már két góllal mentek, az első gól előtt pedig az AC Milan középpályása, Calhanoglu ollózva adott gólpasszt Kaldirimnek. A második félidőben az 53. percben Yilmaz kihagyott egy büntetőt, de Tosun utána belőtte a labdát a hálóba. A meccset a 70. percben zárták le, amikor Ayhan megszerezte a hazaiak negyedik gólját. A törökök eddig kettőből kettő selejtezőmérkőzést megnyertek.

Andorra–Albánia: 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Sadiku (21.), Balaj (88.), Abrashi (90+6.)

Andorra nem tudott sokat hozzátenni a meccshez, Albánia minden szempontból feléjük kerekedett. A fölényük a 21. percben ért be, amikor Sadiku révén meg is szerezték a vezetést. A második játékrész elég eseménytelenül telt, ám a 88. percben Balaj góljával növelték az előnyüket, majd a 96. percben Abrashi találata zárta le a mérkőzést. Ezzel bebiztosították a harmadik helyüket a tabellán.

A H-csoport állása: